, , ,

COVID-19 kronikos. 60 sekundžių kremo užsitepimo taisyklė

11:43


Karantininis užsidarymas namuose netruko palikti pėdsakų ant odos, kuri smarkiai sausėjo dėl sauso oro. Gal tik išskyrus velykinį ir povelykinį laikotarpį, didžiąją dalį karantino dalį pro langą matydavau tiesiog smėlį ir dulkes nešiojantį vėją. Iš tikrųjų dėl to ir buvo sunku tik vidinėmis priemonėmis namuose palaikyti 40-60% optimalų drėgmės lygį, nes vos atidarius langą jis ir vėl smukdavo iki kritinio lygio.

Na bet kad ir kokios būtų aplinkybės, dažniausiai jų negalime pakeisti. Lietus neprapliups vos panorėjus, kaip ir viduryje svetainės neatsiras atviras baseiniukas su auksiniais karpiais. Belieka daryti tai, kas priklauso nuo mūsų pačių.

Ieškodama išeities prisiminiau 60 sekundžių taisyklę. Pagal ją kremą ar kitokius drėkiklius ir kosmetines priemones ant odos reikia užtepti per 60 sekundžių išėjus iš dušo, kol oda drėgna, išbrinkusi ir vėl netapusi sausa, nes būtent šitame momente joje geriausiai užrakinama drėgmė.

Kremus, losjonus ir jau ką būtiniausiai, tai aliejus visuomet tepu tik ant drėgnos odos. Veidą nupurškiu terminiu vandeniu arba hidrolatu, bet taip, tikrai ne per minutę nuo maudynių. Pažiūrėkim, kas nutiks, jei tą pavyks padaryti per minutę.

Prie dušo durų susirikiuoju tai, ką pasirenku tepti nakčiai. Kremą, hialurono želę, aliejų. Ir laukinių morkų hidrolatą. Tai šiek tiek nepatogu, nes po dušo paprastai išglostau katę, išsivalau dantis, tuo metu dar kartą peržvelgdama lentynas ir išsirinkdama, ką naudosiu odai. Bet vardant eksperimento pakeičiu eiliškumą.

Baigusi maudytis nusausinu odą rankšluosčiu ir nedelsdama imuosi hidrolato, delne greit susimaišau priemones ir paskirstau ant veido ir kaklo odos. Ir žinot, skirtumas tikrai yra didžiulis. Iškart pasijuto, kad oda drėgna iš vidaus ir nesausėja, nes paviršiuje susiformavo kažkas - nerandu tam tinkamo žodžio. Tarsi ant odos būtų užtrauktas mikroskopinio plonumo šydas ar lukštas.

Papildomai odos nesausinau ir veido neliečiau, tiesiog nuėjau miegoti. Nes viską tepiau kaip kas vakarą, tik kur kas anksčiau nei esu įpratusi.

Na, po to turėjau ką veikti vertindama, kas pasikeitė. O jausmas tapo iš esmės kitoks. Jei anksčiau oda, nors ir visko pritepta, jautėsi tiesiog švelni, bet sausa, 60 sekundžių taisyklė atnešė pojūtį, kuris būna po geros veido kaukės: oda maloniai drėgna ir liečiant ją pirštų galiukais jie tarsi vos prie odos prilimpa. Prilimpa yra per stiprus žodis, bet jausmas yra kaip tik tas.

Smagiausia, kad drėgnumo efektas išsilaiko 24 valandas. Nieko papildomai nedarant, nepurškiant, netepant. Tiesiog drėkinančios kaukės efektas be pačios kaukės ir naudojant tik turimas, įprastas priemones. Kas gali būti paprasčiau?

Išbandykit ir jūs, jei kitaip nesusitvarkote su sausumu namuose ar odai reikia papildomo drėkinimo.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)