, , , , , ,

VIVI skalbimo kremai: dešimt balų

08:22




Tie ir tos, kurie bandė naudoti ir naudoja natūralius, ekologiškus drabužių skalbiklius, iš esmės susiduria su dviem pagrindinėmis problemomis - kartais jie gražiai neišskalbia drabužių, kartais drabužiai po skalbimo būna tarsi skardiniai - kieti, grubūs, nemalonūs. Taip pat svarbus kainos ir ekonomiškumo santykis.

Minimalistinį baltai juodą dizainą pasirinkusi Alytaus įmonė „Gangas“ dirba su prekės ženklu VIVI. Ji į rinką įžengė siūlydama plačią gamą produktų - nuo veido, kūno priežiūros priemonių, iki šveitiklių, skalbiklių, ploviklių.

„Natural ID“ autorių vertinimu, VIVI gaminami skalbimo kremai drabužiams - puikūs. Pažiūrėkite į pirmąją nuotrauką - jų turime ir galėjome palyginti bent tris. Ketvirtasis likęs atmintyje. 


VIVI skalbimo kremas su citrinžolėmis

Bene šauniausias iš visų yra VIVI skalbimo kremas su ekologiškais ingredientais ir citrinžolėmis. Nors vienai šio tinklaraščio autorių citrinžolių kvapas nė iš tolo nėra mėgiamiausias, tačiau nepaisant to, tai yra mylimiausias jos drabužių skalbiklis. 

Teko turėti tokių skalbiklių (net ir natūralių), kurių kvapas ir jo išsilaikymas buvo tiesiog įkyrūs.

Nekalbame apie sintetinius skalbiklius, kai net nevertinant juose esančių sintetinių kvapų žalingumo, nemalonu dar ir tai, kad aplinkiniai gali lengvai nustatyti, kad naudojotės skalbykle ir kad drabužis yra šviežiai išskalbtas. Pirmiausiai todėl, kad rūbas palieka stiprų sintetinį mimozų, lelijų, pakalnučių ar dar kitokį šleifą. Garsiai deklaruojama - žmonės, apsiskalbiau! Ne, mums tokiais klausimais pareiškimų daryti nesinori.

VIVI konsultantė patikino, kad kvapas silpnas ir subtilus, tikrai neįkyrės. Taip ir įvyko.

Skalbimo priemones beriu arba pilu tiesiai į skalbyklės būgną. Ir pirmą kartą pabijojau tą daryti su VIVI skalbimo kremu, nes nebuvau visiškai tikra, kad nesuteps, kad atsiplaus, nes konsistencija maloni, tačiau neįprasta, pusiau želinė. 

Galiausiai galiu pasakyti, kad labai patinka su šiuo kremu išskalbti drabužiai - švelnūs, minkšti, beveik bekvapiai. Vos jaučiasi gaivus dvelksmas, tačiau net būtų sunku atskirti, kad tai citrinžolės nuopelnas. Dvelksmas, beje, neerzinantis, nepatvarus - greitai visiškai pradingsta. 


VIVI bekvapis skalbiklis 

Smalsumo vedina, sunaudojau ir kibirėlį, arba visą kilogramą VIVI bekvapio skalbimo kremo, į kurį nepridėta papildomų kvapų. Jame jaučiasi tik silpnas bazinis muilo kvapas.

Skalbiklis irgi malonus, geras, drabužius skalbia gerai, tačiau, palyginti su citrinžolių variantu, aiškiai jaučiasi, kad skalbiniams minkštumo priduoda mažiau.

VIVI skalbimo kremas baltiems ir šviesiems audiniams

Jeigu du paminėti VIVI skalbimo kremai yra želės tipo, šis yra kaip standi, balta košelė. Naudoju šį skalbiklį su soda baltiems drabužiams ir neturiu jam jokių pretenzijų. Kadangi baltų arba labai šviesių drabužių spintoje yra mažiausiai, šį skalbiklį naudoju rečiausiai.

Dar vienas išbandytas VIVI skalbimo kremas - su petitgreinų eteriniu aliejumi. Skonio reikalas, mane tas žalias šaltas kvapas truputį „šaldė“, nors irgi nebuvo nei įkyrus, nei erzinantis, ir skalbiklis neprilipo. 

* Vienam skalbimui bet kurio pasirinkto kremo naudojame maždaug vieną valgomąjį šaukštą.


VIVI vandens minkštiklis 


Šį minkštiklį įsigijau todėl, kad labai norėjosi minkštų rankšluosčių. Dar minkštesnių, nei gali padaryti VIVI skalbimo kremai.

Jo apraše rašoma, kad vidutinio minkštumo vandeniui reikia 10 gr. miltelių. Pasvėriau: maždaug vienas arbatinis šaukštelis be kaupo. Labai kietam vandeniui reikia dviejų arbatinių šaukštelių. Skaičiuojame: pakuotėje yra 450 gramų, jei naudosiu po 20 gramų minkštiklio, man jo užteks 22,5 skalbimo. Jei pilsiu po arbatinį šaukštelį - net 45 kartams. 

Yra drabužių, kuriems reikalingas standumas, tarkime, marškiniai, palaidinės, todėl minkštiklio galimai užteks dar ilgiau, nes jis bus naudojamas ne kaskart.

Kadangi man buvo įdomu, kaip minkštiklis veikia ir žinau, kad vanduo mane pasiekia kalkėtas ir kietas, supyliau du šaukštelius vienam skalbimui. Ir žinote, jei man po skalbimo būtų užmerktomis akimis duotas čiuopti vilnonis rūbas, būčiau tvirtinusi, kad jis greičiausiai šilkinis - toks buvo švelnus ir slidus.


Kur galima įsigyti? VIVI salelėse.
Skalbimo kremo su citrinžolėmis kaina yra 22 litai/1kg, su VIVI nuolaidų kortele 17 litų/1 kg*
*ką tik pabrango dviem litais

Skalbimo kremo baltiems audiniams kaina bent anksčiau buvo 16 litų/1 kg, su kortele - 12 litų/1 kg


Bekvapio skalbimo kremo kaina buvo 17 litų/1 kg, su kortele apie 13 litų/1 kg.

Tačiau nesame tikros, kad ir jų kaina nepakilo

VIVI vandens minkštiklio kaina yra 20 litų/450 gramų, su kortele - 15 litų/450 gramų



VIVI skalbimo kremo su citrinžolėmis sudėtis:
Vanduo, >30% amfoterinių paviršinio aktyvumo medžiagų*, >anijoninių paviršinio aktyvumo medžiagų*, natrio chloridas (himalajų druska), trinatrio citratas, natrio karbonatas, ceolitas, benzilo alkoholis, citrinžolių terpenai, citral**, geraniol**, limonene**, linalool**, citronellol**, eugenol’’. 
*Ekologiški ingredientai, **eterinių aliejų sudėtinės dalys.


VIVI bekvapio skalbimo kremo sudėtis:
Vanduo, >30% amfoterinių paviršinio aktyvumo medžiagų*, >anijoninių paviršinio aktyvumo medžiagų*, natrio chloridas (himalajų druska), natrio karbonatas, trinatrio citratas, benzilo alkoholis. 
*Ekologiški ingredientai.

VIVI skalbimo kremo baltiems ir šviesiems audiniams sudėtis:
Natrio bikarbonatas, vanduo, 5-15% amfoterinių paviršinio aktyvumo medžiagų*, 5 - 15% anijoninių paviršinio aktyvumo medžiagų*, natrio karbonatas, trinatrio citratas, natrio chloridas (Himalajų druska), benzilo alkoholis, petitgreinų terpenai, limonene**. 
*Ekologiški ingredientai, **eterinių aliejų sudėtinės medžiagos

VIVI vandens minkštiklio sudėtis:


<30%ceolito, < 30% trinatrio citrato, <30% natrio bikarbonato

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Vivi visa produkcija man patinka

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visai visko neišbandėme, tačiau atradome tokių dalykų, kuriais džiaugiamės kasdien. Būtinai apie tai parašysime :)

    AtsakytiPanaikinti