, ,

Holivudo kondicionieriai Lietuvoje

15:17

JMO, Holivudo kondicionieriai
„John Masters Organics“ kondicionieriai
Jessica Alba, Nelly Furtado, Thandie Newton, Alicia Silverstone, Jake Gyllenhaal. Dainininkės, aktoriai, kuriuos vienija simpatijos JAV kompanijos „John Masters Organics“ gaminamoms plaukų, veido, kūno priežiūros priemonėms.

Nuostabiausia tai, kad visų šių įžymybių veidai „John Masters Organics“ interneto tinklapyje kaba nuolatos  - gamintojo puslapio skyriuje „Celebrities“ („Įžymybės“). Priešingai paplitusiai praktikai, kuomet populiari persona tiesiog nusamdoma pasakyti frazę, po to bendradarbiavimas baigiasi.

„John Masters Organics“ atveju norisi tikėti, kad įrašo pradžioje išvardinti populiarūs žmonės su šiuo gamintoju yra siejami ne reklamos, o mums labiau įprasto, kasdieninio gamintojo-vartotojo santykio.

Populiarus plaukų stilistas John Masters prieš daugiau kaip du dešimtmečius - 1991 metais -Niujorke sukūrė natūralią plaukų priežiūros priemonių liniją.

„John Masters Organics“ produktus sudaro 70-100 proc. ekologiškų, sertifikuotų ingredientų, nenaudojami sintetiniai dažai, kvapiosios medžiagos, GMO,SLS, DEA, MEA, TEA. Sudėtines dalis sertifikuoja „USDA Organic“.

Renkantis naują priemonę, ypač plaukams, neretai susiduriama su problema, kad arba ji nedaro to, ko reikia, arba daro tai, ko nereikia. Abiem atvejais su ja nebesinori turėti reikalų. 

Pabandyti „John Masters Organics“ gaminamas plaukų priežiūros priemones paskatino tai, kad jų autorius - profesionalus stilistas. Tai leido spėti, kad jis žinojo, ką daro, nes kūrė priemones savo kasdieniniam darbui. Dar viena paskata tapo tai, kad jos mėgiamos tarp matomų, fotografuojamų, filmuojamų žmonių. Todėl visai pagrįstai vyliausi, kad „John Masters Organics“ ne tik atliks savo funkciją, bet ir atliks ją gerai.

JMO, Bare
„John Masters Organics“ versija „Bare"
Į dešimtuką

Man reikėjo kažko, kas sustabdytų sausų plaukų lūžinėjimą, tačiau tuo pačiu, jų neapsunkintų, nepriplotų. Startavau nuo nenuplaunamo citrusinio kondicionieriaus su neroliu „John Masters Organics citrus & neroli detangler“, kurį man „Biotekoje“ rekomendavo kaip patį lengviausią.


236 ml talpos buteliukas už apytiksliai 70 litų? Atrodo brangoka. Kita vertus, Lietuvoje „John Masters Organics“ priemonių kainos faktiškai tokios, kaip JAV (šis kondicionierius kainuoja 26 JAV dolerius, arba apie 68 litus). Vadinasi, nepermokame. Kainos ir ekonomiškumo santykis geriausiai pasimatė praktiškai naudojant kondicionierių ir įsitikinus, kiek mažai jo reikia. Realiai ši priemonė tokia skalsi, kad jos kaina, nesuklysčiau pasakiusi, yra netgi maža.

Nežinau tiksliai, kiek sunaudojau būtent šio kondicionieriaus buteliukų. Vien todėl, kad buvau juo be galo patenkinta: plaukas pamaitintas tiek, kad nebūtų trapus, bet nepermaitintas, kad prarastų prigimtinę formą, blizga, kirpimas išlaiko formą, plaukai lengvai šukuojasi, minkšti, bet nenutįsę. Padarė tai, ką žadėjo ir netgi viršijo lūkesčius. Minuso jame neradau nė vieno. 

Vėliau kažkuriais metais atėjo žiema su visu savo kraičiu - šalčiu, jam priešpastatytu karštu sausu oru patalpose, kepurėmis ir kitais neišvengiamais žiemos atributais. Skirtingų temperatūrų ir medžiagų veikiami plaukai ėmė nesitvarkyti, elektrintis. Pasiryžau imtis rimtesnės priemonės, nors gana ilgai nesiryžau ir prisibijojau, kad „John Masters Organics“  nenuplaunamo kondicionieriaus bekvapis „Bare“ variantas riebins, apsunkins plaukus ir galimai pridarys daugiau rūpesčių negu pagelbės.

Na, bet su klibančiu atsarginiu planu, kad jei netiks kaip nenuplaunamas, sunaudosiu kaip nuplaunamą, nusipirkau „John Masters Organics bare unscented detangler for all hair types“.

Maloniai nustebau, kad „Bare“ yra sunkesnis labai saikingai. Manyčiau, kad jo santykinai didesnį riebumą lemia tai, jog jis bekvapis, o variante su neroliu yra puokštė eterinių aliejų, kurie galimai lemia tai, kad priemonė kitaip veikia plaukus. 

Nuogąstavimai, kad verksiu prie „Bare“ sulipintos galvos ir prieš lekiant iš namų teks ją plauti ir džiovinti greituoju būdu - nepasitvirtino. „Bare“ man dar labiau patiko, nes efektyviai padėjo tvarkytis su plaukais žiemą.

Bet ir atėjus šiltajam sezonui aš jo nepakeičiau, nes jis dar skalsesnis ir užtenka jo ilgiau negu „John Masters Organics“ kondicionieriaus su neroliu ir citrusais. Pasibaigus kepurių sezonui, ant plaukų jo pradedu dėti mažiau. Atitaikius tinkamą kasdieninę porciją, poveikiu man „Bare“ niekuo nesiskiria nuo nerolio kondicionieriaus. 

Turėčiau paaiškinti, kodėl planą nuplauti „Bare“ laikiau klibančiu. Nes šiuos leave in kondicinierius iš „John Masters Organics“  reikia naudoti pagal paskirtį. Palikti ir nenuplauti vandeniu - jie pakankamai lengvi, kad išvis nesijaustų ant plaukų. O siekiant plaukus pamaitinti prieš nuskalavimą vandeniu, priemonės, visų pirma, reikės daug. Bandžiau ir pati naudoti kaip nuplaunamą variantą, tada nesimato akivaizdaus poveikio plaukams. Neprotinga ir neekonomiška.

Nenuplaunamą „John Masters Organics“  kondicionierių naudoju ant išplautų, rankšluosčiu nusausintų, ne per šlapių ir ne per sausų plaukų. Išspaudžiu mažą žirniuką, paskirstau tarp plaštakų ir perbraukiu plaukus. Toliau palieku išdžiūti natūraliai. Viskas. 

Nenuplaunamas „John Masters Organics“ kondicionierius man yra privaloma turėti plaukų priežiūros priemonė bet kuriuo sezonu ir bet kur, kur tik bebūčiau.

Žemiau dešimtuko ribos  

Buvo, kas iš „John Masters Organics“ kondicionierių patiko vidutiniškai. Tai „John Masters Organics rosemary & peppermint detangler“ nuplaunamas kondicionierius su pipirmėte ir rozmarinais. Švelnaus, gaivaus, neerzinančio kvapo priemonė. 

Man jis buvo geras ekstra atvejais, kuomet plaukai nualinti šalčio arba saulės vonių. Labai staigi pagalba - ištepti plaukus, ant kurių reikia palaikyti tikriausiai dar trumpiau, nei perskaityti šitą pastraipą, nuskalauti vandeniu. Laikymo laiką matavau pagal tai, kad šis kondicionierius pabūtų ant galvos tiek, kol prausikliu nusiprausiu veidą. Tai tiesiog įspūdingai atgaivindavo plaukus. Bet jeigu „John Masters Organics rosemary & peppermint detangler“ panaudodavau per dažnai, tarkime, keletą dienų iš eilės, ar užsimiršdavau ir pakankamai greitai nenuskalaudavau, ši priemonė permaitindavo mano plaukus. Jie keisdavo formą, styrodavo, prasčiau tvarkydavosi.

„John Masters Organics rosemary & peppermint detangler“ pirkčiau nebent mažesnę talpą nei 236 ml, nes man jis netinkamas kasdienai, o įprasto tūrio pakuotė - per didelė sandėliuoti išskirtinėms progoms.

Ir dar apie tai, kas visai nepatiko.

Kartais taip būna, kai pirma priemonė labai tinka, antra priemonė - irgi puikiai tinka, o jei trečia - 50/50 - imi manyti, kad trečiasis variantas greičiausiai yra išimtis, o ne taisyklė, todėl saugu bandyti ketvirtą. 

„John Masters Organics“  kondicionierius su avokadais ir levandomis „John Masters Organics lavender & avocado intensive conditioner“ buvo tas paskutinis laiptelis, ant kurio daugiau nelipsiu. Vien tai, kad šio gaminio pakuotę laikiau tiek ilgai, kad net nusikvėpė, rodo, jog su ja susigyventi nepavyko. Labai stiprus kondicionierius. Nuvargusiems plaukams galiu jį naudoti tik metodu: ant plaukų, viens, du, trys ir iškart po vandeniu. Priešingu atveju vaizdas bus kaip po plaukų permaitinimo - jie tempsis, elektrinsis, taps besvoriai.

Be galo retai naudojamas, ypač sausiems, nualintiems plaukams skirtas kondicionavimo variantas.

Išvados

Gerai maitinančių plaukus, kartu ir gerokai pigesnių kondicionierių teko bandyti ne vieną ir ne du. Jų pasirinkimas rinkoje yra platus tiek poveikiu, tiek pagal kainą, todėl šioje vietoje „John Masters Organics“ išskirtinumą sunkoka įžvelgti. Na nebent labai mylimas pats gamintojas ir jo prekės ženklo gaminiai. Galiausiai, ne visų plaukai vienodi ir poveikis jiems skiriasi.

Tačiau negaliu šiam gamintojui nepaploti už tai, kad jis savo asortimente turi tokių puikių gaminių kaip nenuplaunami kondicionieriai, be kurių nebegaliu įsivaizduoti kasdieninės savo plaukų priežiūros.

Iki tol, kol nepabandžiau nenuplaunamo „John Masters Organics“ kondicionieriaus, tokios priemonės išvis nenaudojau ir maniau, kad puikiausiai galiu išsiversti tik su nuplaunamais. Vistik konstatuoju, kad visai dienai ant plaukų paliekama maitinanti, tausojanti priemonė yra nepalyginamai geresnis dalykas nei tai, kas buvo nuskalauta. 


„John Masters Organic“ gaminiais Lietuvoje prekiauja „Bioteka“.


Toliau pateikiame įraše paminėtų priemonių sudėtis.

„John Masters Organics citrus & neroli detangler“ sudėtisAloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, cocos nucifera (coconut) oil*, hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil*, citrus lemonum (lemon) peel oil*, citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil*, canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles*, cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil*, sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract*, camellia sinensis (white tea) leaf extract*, chamomilla recutica (chamomile) flower extract*, calendula officinalis (calendula) flower extract*, equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract*, foeniculum vulgare (fennel) seed extract*, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flax) seed oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur, limonene†, citral†, linalool†
* Certified Organic
† A natural component of essential oils„John Masters Organics bare unscented detangler  for all hair types“ sudėtisAloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol, hydrolyzed soy protein, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* cocos nucifera (coconut) oil,* hyaluronic acid, helianthus annuus (sunflower) seed oil,* sulfur, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* soy lecithin, soy tocopherols, citric acid, arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,* foeniculum vulgare (fennel) seed extract,* potassium sorbate, sodium benzoate
* Certified Organic


„John Masters Organics rosemary & peppermint detangler“ sudėtis:
Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua, behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, hydrolyzed wheat protein, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, cocos nucifera (coconut) oil*, linum usitatissimum (flax) seed oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, lecithin, tocopherol, sulfur, citric acid, arnica montana (arnica) flower extract*, camellia sinensis (white tea) leaf extract*, chamomilla recutita (chamomile) extract*, calendula officinalis (calendula) flower extract*, equisetum hiemale (horsetail) extract*, foeniculum vulgare (fennel) seed extract*, lonicera japonica (honeysuckle) flower extract, hyaluronic acid, potassium sorbate, sodium benzoate, mentha piperita (peppermint) oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, rosa canina (rose) flower oil*, geranium maculatum (geranium) oil, mentha viridis (spearmint) leaf oil*, nardostachys jatamansi (spikenard) rhizome/root extract*, limonene†
* Certified Organic
† A natural component of essential oils


„John Masters Organics lavender & avocado intensive conditioner“ sudėtis:
Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, cetyl alcohol, panthenol (vitamin B5), persea gratissima (avocado) oil*, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, behentrimonium chloride, lecithin, tocopherol, citric acid, lavandula angustifolia (lavender) oil*, hydrolyzed soy protein, caprylic/capric triglycerides, mel (honey)*, orbignya oleifera (babassu) seed oil*, potassium sorbate, sodium benzoate, wheat amino acid, juniperus mexicana (cedarwood) oil*, lonicera japonica (honeysuckle) flower extract, cymbopogon martini (palmarosa) oil*, glycerin, arnica montana (arnica) flower extract*, calendula officinalis (calendula) flower extract*, camellia sinensis (white tea) extract*, chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, geraniol†, linalool†
* Certified Organic
† A natural component of essential oils

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. O aš irgi esu nusipirksui nenuplaunamą citrusinį kondicionierių su neroliu „John Masters Organics citrus & neroli detangler". Tik dažnai jį perku ne Biotekoj, o Ekogrozis.lt. Bioteka, kaip pastebiu, nemėgsta daryti nuolaidų ir internetinė svetainė visiškai nesutvarkyta, tai renkuosi jų konkurentus, kurie dažnai paleidžia man vis kokias naudingas akcijas. O vat kondicionierius LABAI liux. Tikrai neapsunkina plaukų. Nusikirpau gerokai savo sausus plaukų galiukus, tai dabar naudoju garnier šampūną ir John Masters Organic kondicionierių. Nepagailėjau jau ir 3 kartą perku. Turbūt nelabai jau rasiu, kas mano vargšus plaukus dar galėtų taip atgaivinti ir nesuriebaluoti... Tai drąsiai rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš irgi esu nusipirksui nenuplaunamą citrusinį kondicionierių su neroliu „John Masters Organics citrus & neroli detangler". Tik dažnai jį perku ne Biotekoj, o Ekogrozis.lt. Bioteka, kaip pastebiu, nemėgsta daryti nuolaidų ir internetinė svetainė visiškai nesutvarkyta, tai renkuosi jų konkurentus, kurie dažnai paleidžia man vis kokias naudingas akcijas. O vat kondicionierius LABAI liux. Tikrai neapsunkina plaukų. Nusikirpau gerokai savo sausus plaukų galiukus, tai dabar naudoju garnier šampūną ir John Masters Organic kondicionierių. Nepagailėjau jau ir 3 kartą perku. Turbūt nelabai jau rasiu, kas mano vargšus plaukus dar galėtų taip atgaivinti ir nesuriebaluoti... Tai drąsiai rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu! Toks geras, kad net nedrąsu į jo vietą bandyti kažką kitą :))

      Panaikinti