, , , , ,

Sniego krūmų eterinis aliejus: plaukams, veidui, kojoms

21:53

sniego krūmo EA
Sniego krūmų eterinis aliejus
Jei būtų galimybė turėti vieną vienintelį eterinį aliejų, tai būtų Afrikoje augančių sniego krūmų (Eriocephalus africanus) eterinis aliejus. Vardan jo nepasirinkčiau nė vieno iš vadinamosios saugiausios pradžiamokslio trijulės: levandų, arbatmedžio ir ramunėlių. Vien todėl, kad sniego krūmų eterinis aliejus man yra taip plačiai ir visapusiškai pritaikomas eterinis aliejus, kaip nė vienas kitas.

Labai abstrakčiai su sniegu, žiema šis kvapas siejasi nebent per savo kampariškumą. Kaip rašo „Kvapų namai“, Afrikoje sniego krūmu šis krūmas buvo pavadintas dėl savo išvaizdos, tai yra apsipylimo sniegiškai baltais žiedais.

Nuoširdžiai nemanau, kad sniego krūmų eterinio aliejaus kvapas užkabins iš karto ir kiekvieną. Iš pradžių neužkabino ir manęs. Bet tam reikia eiti, uostyti, susipažinti su eteriniais aliejais, žinoti, ką galima turėti, naudoti. Ateis tinkamas momentas, kai vidumi pasijaus būtent vienos ar kitos substancijos reikalingumas. 

„Kvapų namų“ pateiktame aprašyme sniego krūmų eterinis aliejus nusakomas kaip turintis raminančių savybių, padedantis plaukų augimui, mažinantis tinimą.

Sniegiškas Afrikos dvelksmas plaukams

Pirmiausiai pradėjau nuo plaukų. Suveikė! Tie ar tos, kas nori labai paprastai, tik su vienu lašeliu iš esmės pagerinti kasdienę plaukų priežiūrą, pabandykite šį eterinį aliejų.

Sniego krūmų eterinis aliejus plaukus atgaivina, stiprina, purina, suteikia blizgesio ir subalansuoja ta prasme, kad jeigu kurį kartą nepataikau kad ir su kondicionieriaus kiekiu, užtenka šiuo eteriniu aliejumi po plovimo perbraukti plaukus. Kampariškoji kvapo nata gana greitai nusikvepia ir ant plaukų lieka šilta, miela, gėliška ir net truputį obuolinė aureolė, kurios  neįmanoma pajusti uodžiant kvapą tiesiai iš buteliuko.

Sniego krūmų eterinis aliejus nėra pigus eterinis aliejus, kuris būtų pardavinėjamas dešimtimis mililitrų. 

Iš vienos pusės dėl to, iš kitos, nes jis tikrai reta, išskirtinė medžiaga, nenaudoju šio eterinio aliejaus lašinimui į nuplaunamas plaukų kaukes. Prisipažinsiu, gaila. Noriu iš to lašiuko pasiimti 100 proc. viską, ką jis man gali duoti, todėl sniego krūmų eterinį aliejų naudoju gryną. Paskirstau tarp delnų ir perbraukiu per plaukus. Ir po to dar veidą tuo, kas likę ant rankų. Nebijau, kad lašelis gryno eterinio aliejaus sutrupins mano plaukus ar nuners odą.

Jeigu jį naudosite plaukams, turėkite omenyje, kad šis eterinis aliejus yra skystas, todėl paversti buteliuką ir lašinti reikia atsargiai, antraip 3 mililitrai pasibaigs nelauktai greitai.

Pradėjusi naudoti sniego krūmo eterinį aliejų pastebėjau, kad jo labiausiai norisi esant stresinėms situacijoms. Tuomet jo kvapas išblaško sunkias mintis, padeda susirikiuoti emocijoms. Tokiomis situacijomis sniego krūmų eterinį aliejų taip pat naudoju ant plaukų, nes plaukai ypač gerai išlaiko terapinį dvelksmą ne tik per naktį, bet dar ir ateinančią dieną.


Veidui, kūnui, kelionėms


Sniego krūmų eterinis aliejus atpalaiduoja raumenis, mažina tinimą. Be to, kad tokie nepatogumai galimi kasdienėje rutinoje, jis yra universali išeitis kelionėse.


Nemėgstu į keliones vežtis tokio kiekio buteliukų, kad juos pagal oro uostų taikomis ribojimus tektų išdalinti ne tik šeimos nariams, bet ir lėktuvo kaimynams. Gera turėti natūralių pagalbos priemonių ir grožiui, ir sveikatai. Bet, sutikite, tobula, kai jos yra viena multifunkcinė priemonė.

Sniego krūmų eterinis aliejus tinkamas plaukams gaivinti nuo alinančios saulės. Rezultatas - puikiai. Nuo kaitros bei išgeriamo vandens tinstant veidui - puikiai. Nuo fizinio krūvio ir karščio kenčiant pėdoms, blauzdoms, sniego krūmų eterinį aliejų galima lašinti į kūno pienelį ir tepti vakare. Ir tai veikia - kojas kampariškasis sniego krūmas atpalaiduoja, mažina maudimą, audinių tinimas atslūgsta, kojos atgauna lengvumą.

Kas stebina labiausiai? Tai, kad „Kvapų namai“ šį eterinį aliejų importuoja mažiausiai keleri metai, bet daugumos pirkėjų jis vis dar nėra atrastas. Tokią išvadą pasidariau vis perklausiama, kur aš pati jį naudoju ir kur aš jo tiek sunaudoju?

Žinoma, kaip visuomet reikėtų pasitikrinti, ar šis eterinis aliejus nealergizuoja, nes dėl individualių organizmo savybių bei reakcijų tą gali daryti bet kuris eterinis aliejus.

Įsigyti galima „Kvapų namuose“, jo kaina 33 litai/3 ml.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Pabandysime būtinai, labai sudomino. Ypač tas visais atvejais panaudojimas. Ir kvapo aprašas. Tikėkimės, įkvėps t.p.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jis tikrai vertas dėmesio :) Jei žiūrėsite Vilniuje, turėkite mintyje, kad „Oze“ esantys „Kvapų namai“ sniego krūmų eterinio neturi. Arba Šeimyniškių cechas, arba Šaltiniai :)

    AtsakytiPanaikinti