, ,

Ekonomija: purškiklis veidui

07:59

veido drėkiklis, veido purškiklis
Priešdėlis „eco“, „eko“ nebūtinai gali reikšti ekologiškumą. Su beveik tokia pat sėkme galima laukti, kad gaminys bus ekonomiškas. Šia trumpa įžanga pradedame rašyti apie taupyti padedančius dalykus, konkrečiai - apie veido purškiklį.

Gėlių vandenys, įvairūs tonikai, netikėčiausios kompozicijos, kurių kainos, būna, prašoka vaizduotę. O kas, jeigu reikia paprasto „darbinio“ arkliuko, kuris nekainuotų kaip prabangus veido kremas?

Tokį paprastą variantą renkuosi išimtinai dėl nesugebėjimo taupiai naudoti purškiklius. Man jo reikia vakare, reikia ryte tepant kremą ar aliejų, vėliau ryte antrą kartą - užtvirtinant mineralinę pudrą. Dar rankinėje dėl viso pikto karštai dienai. Purškiu ir purškiu, todėl įvairūs purškikliai baigiasi ypač greitai. Dėl to pati dažniausiai naudoju ir Jums siūlau išbandyti pigią ir gerą alternatyvą - švelnų, negazuotą mineralinį vandenį.

Kietas, kalkėtas vandentiekio vanduo nepadeda odai būti sveikai ir gražiai, nes jame mineralų ir kalcio koncentracija yra daug aukštesnė nei norma. Dėl tokio vandens gali nepavykti švariai išplauti šampūno, želės, muilo ir kitų priemonių likučių. Savo ruožtu, oda gali dirgti, sausėti, atsirasti aknė.

Vietoje kieto vandentiekio vandens siūloma veidą prausti hidrolatais, naudoti tonikus. Lygiai taip pat galima tam naudoti mineralinį vandenį - tiek jį gerti vardan odos grožio, tiek mirkyti jame vatos diskelius odos nuvalymui, naudoti kaip purškiklį.

Tam, kad mineralinis vanduo nebūtų labai druskingas, reikia rinktis patį lengviausią ir švelniausią variantą. Kiek teko bandyti, perpiltas į buteliuką su purškikliu yra sugedęs vienas vienintelis mineralinis vanduo - gazuotas. Nors pabuvo atidarytas ir angliarūgštė pasišalino, jis vistiek ilgai neišsilaikė.

Tam, kad naudoti būtų smagiau, į purškiklį iš mineralinio vandens įpilu šlakelį kvapnaus hidrolato ar kokio nors priedo odai, įlašinu porą lašelių norimo eterinio aliejaus.

1,5 litro mineralinio vandens kainuoja apie 2 litus. Iš jo išeina labai daug drėkiklių veidui :)

Paprasta ir ekonomiška!

Kadangi iš lentynų dingo ir niekaip neatsiranda labiausiai mėgtas prancūziškas mineralinis vanduo, šiuo metu veidui naudoju lietuvišką mineralinį vandenį „Neptūnas“, kuris, kaip teigia gamintojas, išsiskiria ypač mažu druskingumu. Reklamą nuorodoje praleiskite, tačiau ten yra cheminės šio mineralinio vandens sudėties lentelė.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. O iš kur gauti to hidrolato? Kaip tik neseniai įsigijau mažą purškiamą buteliuką, labai norėjau pasigaminti tokį purškiklį ir va, lemta, kad rašote įrašą apie jį :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pavyzdžiui, „Kvapų namuose“ :) Bet kaip supratote, hidrolatas visai nebūtinas ekonominiam variantui, nebent dėl taros: buteliuko ir jam tinkančio purkštuko. Hidrolatas gali būti kaip pagerinimas, dėl kvapnumo, dėl siekiamo poveikio, bet paprastas bazinis variantas yra vien mineralinis negazuotas vanduo. Jūs iš esmės galite mineralinio vandens prisipilti į turimą buteliuką ir pradėti naudoti :)

    AtsakytiPanaikinti