, , ,

Micelinis vanduo: valiklis be šarmo, be putoklių

11:42

Micelinis vanduo yra bešarminė ir neputojanti alternatyva jautriai veido odai valyti. Paprastai tariant, tai yra vandens pagrindu pagamintas tirpalas su riebiosiomis rūgštimis, kuris švelniai valo makiažą, nešvarumus ir neišsausina odos. Micelės yra kamuoliuko tipo riebiųjų rūgščių klasteriai, plūduriuojantys skystyje vandens bijančiomis uodegėlėmis į vidų, o su vandeniu draugaujančiomis galvomis - į viršų.


Miceliniai vandenys
Tiesą pasakius, nei turėjome, nei reikėjo. Nenaudojame micelinio vandens, nes draugaujame ir su švelniais ekologiškais prausikliais, ir aliejais, todėl agresyvių veido prausiklių tema mums nėra prioritetinio aktualumo klausimas. 

Bet, smalsumas daro savo. Micelinis vanduo populiarėja, įsitvirtina rinkoje ir mums yra įdomu, kas jį sudaro ir ką jis daro.


Micelinio vandens gamintojai išnaudoja principą „riebalas tirpsta riebale“, kuris puikiai galioja ir veidą prausiant aliejumi. Tačiau išskirtinai aliejiniam valymo variantui reikia pasiryžimo, laiko, šilumos. Karštokas rankšluostis ar įkaitę delnai nebūtinai patiks jautriai, rausti linkusiai kapiliarinei odai.

Su miceliniu vandeniu veido odos nuvalymo procedūra yra gerokai paprastesnė - tereikia micelinio skysčio ir vatos diskelio.


Nežinia, ar psichologiškai užtektų veidą nuvalyti tik miceliniu vandeniu sudrėkintu vatos diskeliu? Protas sako, kad teoriškai turėtų užtekti, bet įpročiai - kad ne!


Micelinio vandens veikimo principas aiškus. Jo individualus patikimas ir gerumas priklauso nuo sudėtinių dalių, kurias pasirenka gamintojas, taip pat - naudojamų riebiųjų rūgščių kiekio. 


Ekologiškos kosmetikos gamintojai į micelinius vandenis komponuoja įvairius hidrolatus, ekstraktus, hialurono rūgštį, alaviją ir net asilės pieną. 


Bet kuris micelinis vanduo gaminamas taip, kad įtiktų jautriausios odos savininkėms, tačiau sujautrinti odą gali tiek nekalčiausi rugiagėlių, ramunėlių hidrolatai, tiek alavijas ar bet kuri kita sudedamoji dalis.


Rašėme apie tai, kad Prancūzijos „Avril“ ėmė gaminti micelinį vandenį su rugiagėlėmis ir alaviju už ekonominę kainą. Tačiau turime pasakyti, kad nors daliai prancūzaičių šis vanduo patinka, kita dalis jį peikia: per daug putoja (!?), graužia akis, jo netoleruoja jautri oda. Štai ir va: naujas produktas, auditorija iškart pasiskirstė į dvi stovyklas.


Esame rašę apie terminį „Jonzac“ vandenį bei du šio Prancūzijos gamintojo kremus. „Jonzac“ taip pat gamina micelinį vandenį ir atsiliepimai apie jį be galo geri.


Dėl įvairovės bei objektyvumo norėjome parodyti ir kokį nors vokišką ekologišką micelinį vandenį, tačiau greičiausiai vokiečiai naujoms kosmetinių priemonių madoms yra gerokai atsparesni negu prancūzai :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)