, , , ,

Metų atradimas dantų balinimui: švelniai ir visiškai natūraliai

11:00

Koks neįmanomas dalykas yra įmanomas, maksimaliai atsisakius „chemijos“? Teisingas atsakymas - dantų balinimas. Ne, nerašysime apie sodą, vandenilio peroksidą, kreidos miltelius ir šviežias braškes. Tokių patarimų, tikime, jau prisiskaitėte ir gal net jais pasinaudojote. Atsigręžkime į savo ištikimą bendrakeleivį, odos ir plaukų maitintoją, kai kuriose virtuvėse - ir keptuvės gyventoją. Tadaaam! Tai kokosų aliejus.


dantų balinimas kokosų aliejumi
Kokosas


Atrodytų, ką dar naujo galima sužinoti apie šį aliejų? Nebent tai, kad jis išmoko už mus nueiti į parduotuvę ar išvesti šunį :)

Nors galbūt skamba šiek tiek utopiškai, bet estetinės dantų išvaizdos pagerinimui jį verta rinktis vietoje lazerio ir balinančiųjų kapų. Taip pat vietoje abrazyvinių medžiagų.

Šis įrašas publikuojamas po ilgalaikio eksperimento, kurio veikimą trims skirtingiems žmonėms patvirtino trys skirtingi odontologai, pripažinę, kad dantų higienos būklė yra tikrai pagerėjusi. Žinoma, nepaisant asmeninių „neprofesionalių“ pastebėjimų.


Metų atradimas! Taip šį būdą galima įvertinti kukliausiai.

Pažvelkite į šią nuotrauką, kurią pasiskolinome iš tinklaraščio „Stepford Sisters“ ir pasakykite, ką manote? Ar tikite, kad tokie rezultatai pasiekti skalaujant burnos ertmę kokosų aliejumi?

„Stepford Sisters“ nuotrauka

Nė viena iš pirmiausiai šovusių minčių nebuvo pozityvi:
1. netikiu,
2. taip nebūna,
3. gal šioms mergaitėms priklauso kokosų plantacija su stebuklingais kokosais?

Tačiau įdomaus eksperimento nuojauta pradėjo šaknytis mintyse. Negi kažką prarasiu? Pradžiai arbatinį šaukštelį iš turimo kokosų aliejaus nutariau paskirti burnos ertmės skalavimui ir pažiūrėti, kas bus.

Niekada nebalinau dantų nei lazeriu, nei kitomis šiuolaikinės odontologijos siūlomomis priemonėmis. Skausmas, jautrumas. Gal ne... Taipogi niekad neužsiėmiau burnos skalavimais aliejumi, kaip rekomenduojama ajurvedos - ryte, dėl toksinų surinkimo ir pašalinimo. Vienas dalykas, neturiu tam laiko. Antra - duomenys apie toksinų surišimą yra prieštaringi, vieni tyrimai paneigia kitus.

Startas! Užsispyrusiai galvoju, kad kokosų aliejus dantų neveikia ir nieko nebus.

Į burną nukeliavo arbatinis šaukštelis kokoso aliejaus. Tirštas, praktiškai kramtytinas. Pradėjo šilti nuo kūno temperatūros, ištirpo. Nieko. Nebaisu ir nebjauru. Tarsi kokosinio batonėlio miražas. Skonio receptoriams gavus signalą "skanu, valgoma", nori ar nenori ima skirtis seilės, maišytis ir skiesti kokoso aliejų. Kartu jį "varinėti" tarp dantų tampa daug lengviau. 

Be to, atliekant tokius skalavimus treniruojasi burnos raumenys. Jų nuovargis ypač jautėsi pirmaisiais kartais. Negaliu pasakyti, kad jausmas malonus, tačiau keli kartai ir jis praeina.    

Pravargusi, taip - pravargusi su šiuo aliejumi visą maudynių laiką, iškart puoliau prie veidrodžio įsitikinti, kad nieko neįvyko. Štai ir netikėtumas - įvyko... Dantys blizga labiau ir yra šiek tiek baltesni. Labiausiai stebino tai, kad pasikeitimas matomas plika akimi vos po vieno karto. Šis neagresyvus dantų balinimo metodas kokoso aliejumi veikia!

Nusipirkau daugiau kokoso aliejaus ir nutariau tai daryti kasdien. Po dantų išvalymo siūlu ir dantų pasta, kaip paskutinį priežiūros etapą. 

Pasirinkau tą daryti vakare dėl dviejų pagrindinių priežasčių - rytais, kaip minėjau, vistiek trūksta laiko viskam. Be to, norėjosi, kad kokoso aliejaus veikimas liktų visai nakčiai. Kad jo nenuplaučiau gėrimais ir nenuvalgyčiau per kelias artimiausias valandas.

Dantys pagražėjo, pabalo, ėme blizgėti. Labiausiai nudžiugino tai, kad kaip teigiamas šalutinis poveikis pasireiškė akmenų nutirpdymas. Ne visų, bet didžiosios dalies. Negana to, pastebiu, kad kokoso aliejus neleidžia susidaryti naujiems akmenims.

Kiek pasidalinau šia idėja su artimaisiais, draugais, visi patvirtino tą patį - kokoso aliejus balina dantis ir tai matosi akivaizdžiai. 

Kita medalio pusė - ar užteks noro tą daryti kasdien, nes būdas švelnus ir geriausiai veikia praktikuojamas nuolat.

Galiu ant rankų pirštų suskaičiuoti atvejus, kiek kartų praleidau skalavimą kokosų aliejumi nuo paties pirmojo „išskirto“ arbatinio šaukštelio. Nebent labai pavargusi, grįžusi labai vėlai, labai skubėdama miegoti. Neskalavimas kokosų aliejumi tapo nebe taisykle, o jos išimtimi. Priderinus skalavimą kokosų aliejumi prie kasdienio dušo, jis man neatima papildomo laiko ir sklandžiai derinasi su kitomis švarinimosi procedūromis.

Po tokio skalavimo dantis galima nuvalyti Himalajų druskos tirpalu arba juo paskalauti burną.


Jeigu siūturiuoti aliejų burnoje Jums yra nemalonu, nepriimtina arba dėl skanumo jį vis norite nuryti, galima išsivalius dantis juos, taip pat dantenas ištepti plonu sluoksneliu kokosų ir eiti ilsėtis, o kokosų aliejus tegu tyliai dirba savo darbą.



Kokosų aliejaus galima nuspirkti daug kur, todėl kiekių ir kainų nerašysime :)

Jums dar gali patikti

13 komentarai (-ų)

  1. Ačiū už šį atradimą ! Jau tikrai reikia nueiti ir nusipirkti to aliejaus, tik ar jis vienodai geras jei perkamas maximoje ar kokioje spec. parduotuvėje? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienodai geras, jei perkamas nerafinuotas, šalto spaudimo, ekologiškas kokosų aliejus. Bent Vilniaus „Akropolio“ „Maximoje“ (jei jau kalbame apie „Maximas“) ekologiškas „Amrita“ kokosų aliejus būna padėtas prie kūno priežiūros priemonių. Sufleruojame, kad jam ir nuolaidos taikomos kaip kosmetikai ir kūno priežiūros priemonei ;)

    Kita vertus, naudojant, Jums kažkuris konkretus kokosų aliejus gali pasirodyti skanesnis arba mažiau skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mačiau maximoje prie ekologiškų produktų lentynos, tai ir susimąsčiau kur verta pirkti jį :)

      Panaikinti
  3. Verta verta, dabar pati turiu „Amrita“ kokosų aliejų, pirktą „Maximoje“ :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Evelina, dar kartą įspėju Jus dėl paslėptos reklamos. Šiame tinklapyje neleisiu to daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2015-07-13 16:58

    O kiek laikoreikia skalauti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pasirodo tikrai galima puikiai balinti dantis ir namuose. Rezultatai jūsu pateiktose nuotraukose tikrai atimantys žadą. Kiek daug gali kokoso aliejus, super. Beje dalinuosi informaciniu puslapiu http://www.dantukubalinimas.lt/services-items/item/63-dant%C5%B3-balinimas-namuose apie dantų balinimą namuose. (tikiuosi padės, pravers merginoms išlaikyti sveikus dantukus balinant namie, dalinuosi vardan to, kad informacija pasiektų kuo daugiau merginų apie saugius ir nesaugius balinimo būdus). Būsiu Jums dėkinga, tiek aš, tiek merginos kurios ras šia informaciją. Vardan sveikų ir baltų dantukų! Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  8. O geras! tas kokosų aliejus išties yra stebuklingas! negaliu atsistebėti :) reikės pradėti balinimą jau nuo šiandien :D

    _____________________
    Irigatorius 

    AtsakytiPanaikinti