, ,

Stalo vanduo: obuoliai + cinamonas, juodieji serbentai

12:31


Į Lietuvą grįžus karščiams, vėl tampa aktualu gerti pakankamą kiekį vandens.

Paprastutis lūpų testas ir aišku, ar organizmas nedehidratavo. Nenorite išdžiūti, sueižėti ir susiraukšlėti - gerkite daug vandens, tai išeis į sveikatą. Vanduo vėsina, skatina medžiagų apykaitą, limfos tekėjimą, detoksikavimą, gerina virškinimą. O jei nusibodo paprastas vanduo, siūlau du sezoninius skoninius jo variantus.

Pirmasis variantas - obuoliai su cinamonu, klasikinis skonio derinys. Tokiam vandeniui reikia pusės obuolio, supjaustyto skiltelėmis ir cinamono lazdelės. Gaunasi natūraliai salstelėjęs, obuolių pyrago kvapo stalo vanduo.

Antras variantas - juodieji serbentai. Tiek jų lapai, tiek uogos. Į ąsotį tereikia įmesti keletą juodųjų serbentų lapų ir uogų kelių, taip pat leisti pastovėti, kad lapai ir uogos vandeniui atiduotų būdingą aromatą. Šis variantas - labai gaivus.

Skanaus!



Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Bet juk ajurveda apskritai nepataria gerti šalto vandens. Tai nenaudinga virškinimui

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesupratau klausimo :) Tekste niekur nėra net užuominos, kad vanduo turi būti ledinis ar bent iš šaldytuvo. Kita vertus, savo pasirinkimų netikrinu pagal tai, kuo gyvenime pati nesivadovauju - šiuo atveju ajurveda.

    AtsakytiPanaikinti