, , , , ,

Švieži, dideli tikrojo alavijo lapai odai ir plaukams

11:14


KN alijošius, alavijas, lapai
„Kvapų namų“ tikrojo alavijo lapai

„Kvapų namai“ vėl turi šviežių tikrojo alavijo lapų (Aloe vera) iš ekologinio ūkio pietų Ispanijoje. Jūs galite paklausti: o aš turiu seną alijošių ant palangės ir ką? Kaip jau esame užsiminę, šie alavijai skiriasi, o į vaistines, kosmetikos priemones dėl gydomųjų, atstatomųjų, regeneruojančių savybių dedamas būtent tikrasis alavijas. Į Lietuvą jis atkeliauja miltelių, gelio forma. Jo lapų, be „Kvapų namų“, daugiau niekur neteko matyti.

Nors pati alijošiaus ant palangės neauginu, tačiau ir Aloe Vera lapo bandyti neskubėjau, kai jų atsirado „Kvapų namuose“. Nemėgau, nemalonu, dilgčioja, jokio akivaizdaus poveikio nejaučiau nuo priemonių su alaviju - tokiame fone nemačiau prasmės pirkti neregėto didumo alavijo lapo, kuris vidutiniškai sveria apie pusę kilogramo.

Šeimyniškių gatvėje esančiuose „Kvapų namuose“ išbandyti šį alaviją pernai žiemą įtikino Loreta. Plaukams, veidui. Tuomet į namus parsinešiau mažą gabaliuką pasibandymui, kurį nei į šaldytuvą dėsi, nei šiaip lauksi, laikysi - teko iškart nusilupti, išsispausti ir susitepti ant savęs.


Eksperimento vardan, nedideliu alavijo sulčių kiekiu ištepiau veidą. Jo jautri oda turėjo pirmoji signalizuoti apie situaciją. Jokio dilgsėjimo, graužimo ar tempimo - oda atsigavo, nušvito, išsilygino smulkios raukšlelės paakiuose. Ant plaukų šaknų alavijo sultis palaikiau porą valandų ir nuploviau kartu su vakariniu dušu. Atsigavo ir plaukai, papuro, tapo elastingi. 

Kitą dieną nusipirkau visą alavijo lapą :)


„Kvapų namai“ rašo, kaip veikia šviežias alavijo lapas:

  • drėkina odą,
  • mažina paraudimus, uždegimus,
  • palengvina alergijas,
  • stimuliuoja kolageno gamybą, veikia kaip antioksidantas.
Nuo savęs galiu pridurti, kad sustiprina plaukus, padidina jų elastingumą, priaugina naujų „antenų“, sumažina slinkimą ir nuima lūžinėjimą. Norint tokio efekto ir plaukų atauginėjimo, tikrojo alavijo sultis reikia naudoti periodiškai, neužmesti.

Tiek ant plaukų, tiek ant veido Aloe Vera sultis palaikau kelias valandas vakare, tada išsimaudau ir veido bei plaukų priežiūros priemones naudoju kaip įprastai. Toks efektas man patinka labiausiai. Jeigu norisi, tinka, galima taip išbūti per naktį/per dieną.

Jeigu nemėgstate aliejaus tipo kaukių ir serumų, tiek plaukams, tiek veidui alavijas yra puiki išeitis.


Pasidariau išvadą, kad man geriausiai tinka ir jokių nemalonių pojūčių nekelia būtent šviežias alavijas, kuriame nėra jokių pridėtų konservantų, tirštinančių, stabilizuojančių medžiagų, kurių galimai netoleruoja organizmas.


Mintyse bandau skaičiuoti, kiek jau esu turėjusi šių lapų? Mažiausiai 2-3. Per tiek laiko išbandžiau įvairius laikymo būdus, tarp jų - ir vėsesniame kambaryje, kai atpjautas alavijas pats užtraukia žaizdą ir „konservuojasi“. Tuomet su lapu įsivėliau į tikras lenktynes „kas ką?“ Aš jį spėsiu sunaudoti, ar jis greičiau sunyks, nes jis nyksta ne tik nuo storosios dalies, bet ir džiūsta nuo „uodegos“.

Galiausiai patirtis parodė, kad geriausias, patikimiausias ir ekonomiškiausias šio alavijo laikymo būdas yra toks: nulupti odelę, išspausti sultis, supilstyti į ledo formeles, užšaldyti ir naudoti atsišildant po truputį - tiek, kiek reikia.


Jeigu išspaustos alavijos sultys gavosi labai tirštos ir jas sunku išskirstyti, išpilstyti, pasitelkite į pagalbą mikserį ar blenderį ir „sutraukykite“ želinę sulčių tekstūrą.


KN alavijas, lapai, tikrasis alijošius
„Kvapų namų“ tikrojo alavijo lapai


Tikrojo alavijo lapo kaina yra 35 litai/1 kg perkant visą lapą, 42 litai/1 kg perkant gabaliuką.

Jums dar gali patikti

4 komentarai (-ų)

  1. Aš užsisakiau pati asmeniškai iš Aroma-Zona aloe gelį, labai mažą kiekį pabandymui. Pačios sultys labai gerai gydo žaizdeles. Prisimenu mano katė man buvo nagu perrėžus nosį, skaudėjo beprotiškai, neiškentusi nusipirkau tikrų alavijo sulčių ir kaip ranka nuėmė skausmą, žaizda netruko užsitraukti. Dabar pabandysiu panaudoti gelį veidui. Beje, perskaičiau apie nuostabiuosius obuolių miltelius :) labai sudomino !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagiausia dalis - apie katę :))) Nuo daug ko padeda alavijas - ir žaizdeles gydo, ir plaukams, ir po nudegimų. Pati labiausiai mėgstu sultis grynuoju pavidalu, nes jos be jokių priedų, kurie daliai žmonių sukelia dirginimą, niežėjimą. Kita vertus, gelius patogiau laikyti ir naudoti. Todėl bus įdomu paskaityti, kaip įvertinsi „Aroma Zone“ gelį.

    Faini tie obuolių milteliai, veikia švelniai ir užtikrintai. Man kosmetologė sakė, kad jų poveikis kaip enzimų, augalinių fermentų. Ir paprasta labai: užtepi - nuplauni - laisva :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš Aroma-Zone užsisakinėjau pirmą kartą. Pradėjau nuo visiškai paprastų produktų. Jeigu turi kokių įdomesnių rekomendacijų - aš labai jų laukiu, kadangi mieliau pasikliauju rekomenduotomis prekėmis, nors šįkart labai rizikavau. Net kremą veidui pasiėmiau ;) pažiūrėsime !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net nežinau, ką įdomesnio rekomenduoti - man „Aroma Zone“ yra tokia darbinė parduotuvė. Jie orientuojasi į namų gamybą, todėl turi daug įdomkių sudedamųjų dalių. Galima pažiūrėti egzotiškų, retų hidrolatų, drėkinančių, skaistinančių priedų į kremus ir kaukes. Pati ilgai naudojau AHA rūgštį, po lašiuką į molio kaukę, kol ją nukonkuravo obuolių pudra. Galima pažiūrėti indelių, buteliukų, purkštukų, roll-on flakonų :)

      Panaikinti