, , , , ,

Alavijo ir aliejaus miksas veidui

07:13



Kai uždarote savo vonios kambario ar, bendresne prasme, namų duris, tampa visiškai nesvarbu, kokio brangumo kremu tepėtės. Svarbu tik tai, kaip jaučiatės ir kaip atrodote. Jei atrodote puikiai, vadinasi, ir priemonės ohoho! Pildau skyrelį „Ekonomija“ ir dalinuosi dar vienu grožio triuku, kurį siūlau bent išbandyti. 

Aš pati į alavijo ir aliejaus miksą žiūrėjau skeptiškai, nes netikėjau, kad netikėtumą gali sukurti du dalykai, stovintys ant tos pačios lentynos. Bet draugės pirmiau išbandytas variantas ir patikęs poveikis neleido išbraukti šios idėjos. Neskubanti, neįkvėpta ir nepuoselėjanti didelių vilčių. Štai nuo ko atsispyriau.

Tai gali būti įdomu toms ir tiems, kurie:

  • Nėra sužavėti vieno alavijo ar vieno aliejaus (toleruojate, bet nieko stebuklingo),
  • Ieško stiprios ir efektyvios, ne per vandeningos, bet ir neriebios priemonės odai atgaivinti bei regeneruoti,
  • Nenori pirkti brangaus kremo,
  • Ypač moterims, naudojančioms mineralinę kosmetiką ir siekiančioms stipresnio odos drėkinimo, kurio dalį sugeria miltelių pavidalo kosmetika.

Alavijo ir aliejaus privalumai:

  • Alavijas yra viena stipriausių augalinių odą regeneruojančių priemonių,
  • Alavijas stimuliuoja kolageno gamybą, mažina pigmentines ir senatvines dėmes, skaistina odą, stipriai ją drėkina, veikia prieš senėjima,
  • Alavijo sudėtis pasižymi biologiškai aktyvių medžiagų gausa, tarp jų vitaminais, mineralais, enzimais, cukrumis, amino rūgštimis,
  • Alavijas padeda palaikyti odos sveikatą ir atsparumą užtikrinantį, šiek tiek rūgštinį pH,
  • Augalinis aliejus aprūpina odą jai reikalingais lipidais, minkština, padeda išsaugoti drėgmę ir reguliuoja riebalavimąsi,
  • Aliejai odą taip pat aprūpina vitaminais, riebiosiomis rūgštimis,
  • Alavijas ir aliejus veikia kaip antioksiduojančios medžiagos.
Štai tokiu labai paprastu būdu galite susimaišyti savo serumą. Be to, patys reguliuoti jo proporcijas - vandeningiau/riebiau.

Dar kartelį pažiūrėkite į nuotrauką teksto pradžioje - sumaišius alavijo gelį ir citrinvyčių ekstraktą, kurį naudoju, gavosi gelsvos spalvos, lengva ir neriebi emulsija. Proporcijos - apytiksliai lygiomis dalimis. Tokio kiekio veidui ir kaklui užtenka maždaug trims kartams, bet norėjau, kad geriau matytųsi konsistencija.

DIdesnį tokios emulsijos kikeį galima susimaišyti ir laikyti šaldytuve, tačiau aš kaskart susimaišau naujai. Dėl to, kad atskirai alavijo gelis ir aliejus geriau stovi ir ilgiau negenda. Antra priežastis, kad taip galiu naudoti bet kokią aliejinę medžiagą, kurios panoriu: bet kokį aliejų, CO2 ekstraktą.

Man irgi patiko: nepretenzingas, lengvai pasidaromas ir veiksmingas dalykas. Be to, kad patinka pats alavijo gelis, jo mišinys su aliejumi patinka tris kartus labiau. Kodėl?

Kasdien naudoju mineralinę kosmetiką. Vasarą tuo labiau, nes ji lengva, leidžia odai kvėpuoti ir sustiprina nuo saulės spindulių saugančių mineralinių filtrų veiksmingumą. Kartu norisi, kad drėgmės odoje būtų užrakinta kuo daugiau.

Šiuo atveju alavijo ir aliejaus miksas yra tobulas, nes prisotina odą drėgnumo, atgaivina ją ir išlaiko šį efektą visą dieną.

Kita priežastis: Lietuvoje bet kurio sezono metu tenka sukti galvą, kuo tepti odą. Tai šalta, tai žvarbu ir vėjuota, tai karšta ir sausa. Arba ryte 0, o vakare termometro stulpelis pašoka iki 20 pliuso - šio pavasario mėgiamas triukas. Man šis klausimas aktualus kaskart, be to, mėgstu pažaisti papildomai: serumai, CO2 ekstraktai, geliai. Kartu nesu nusiteikusi susipirkti visų pasaulio kremų ar serumų, kokiais tik prekiaujama.

Oda lygi, švelni, nesuriebinta, pridrėkinta. Labai laiku man pasiteisino šis eksperimentas - beveik iškart po „Tata Harper“ drėkiklio pabandymo. Bus galima ramiai laukti progos, kada vėl pasitaikys proga įsigyti „Tata Harper“ mėginukų.

Ieškodama informacijos internete, kodėl moterys nebenori pirkti jokio kremo ir renkasi mišinį su alaviju, radau daug įkvepiančių atsiliepimų apie poveikį, bet jokio rimtesnio pagrindimo, kodėl alavijas ir aliejus tokie geri kartu. 

Aš taip pat galiu tik spėti, kodėl miksas veikia geriau, nei jo dedamosios po vieną.

Žmogaus organizmas nemėgsta kraštutinumų, kaip gamta nemėgsta tuštumos. Kai naudojame aliejus, tarsi aišku, kad juos tepti reikia ant sudrėkintos odos, tai yra įtraukti ir drėkinantį komponentą. Su bealiejais produktais sudėtingiau: lengvi, odos neriebina ir gerai. Tačiau pastaruoju atveju odai gali trūkti lipidų, riebiųjų rūgščių ir ji pati gali imti labiau riebaluotis. Be to, vanduo ar hidrolatas gali būti nepakankamas drėkiklis, palyginti su alaviju, kuris pats yra labai stiprus ir efektyvus kosmetikos komponentas.


Kitas niuansas, kad tiek vien aliejų arba vien bealiejinių priemonių naudojimas lygiai taip pat gali lemti viršutinio odos sluoksnio suragėjimą, sukietėjimą. Taip nutinka tais atvejais, kai individualios odos savybės lemia poreikį naudoti ne kurią nors vienkomponentę, o multifunkcinę kosmetikos priemonę. Alavijo ir aliejaus sumaišymas išsprendžia šį niuansą.

Dabar man labiausiai patinka alavijas, sumaišytas su citrinvyčių ekstraktu iš „Kvapų namų“. Galima naudoti alaviją su kokosų, migdolų ir kitais mėgiamais aliejais ar ekstraktais. Jeigu lašinsite labai mažą lašą stipriai regeneruojančio šaltalankių aliejaus (kad nenudažytų odos morkine spalva), pasigaminsite ypatingai stiprią priemonę.


Alavijo gelį pirkau iš Prancūzijos „Aroma-Zone“ parduotuvės - nenuspalvintą ir papildomai neprikvėpintą sintetiniais kvapikliais. Tokį švarų ir reikia naudoti, tokio ieškoti.

Sėkmingų atradimų!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)