, , ,

Aksominių tuopų dezodorantas

08:42


Žaliosios citrinos kaip dezodoranto veiksmingumas toliau lieka nepaneigiamas. Tačiau „Kvapų namų“ dezodoranto „Aksominės tuopos“ prisireikė daugiausiai dėl jo užburiančio kvapo ir draugei patikinus, kad jis puikiai apsaugo tiek moterų, tiek vyrų pažastis. Pasakysiu tiesiai šviesiai: būtų tokie tuopų kvepalai - pirkčiau.

„Kvapų namų“ dezodorantas pagamintas alūno kristalo pagrindu, su santalo, kvapiųjų šalavijų hidrolatais, kiparisų, tuopų, kardamono eteriniais aliejais. 

Kvapas labai švelnus, saldumas ne sunkus, o aksominis, todėl nėra taip, kad tiktų tik moterims - tai visiems skirtas ir pritaikomas variantas. Juo labiau, kad natūralių kvapų kompozicijos stiprumas greitai nusikvepia ir visai dienai lieka tik jos atgarsis.

Šis dezodorantas buvo pradėtas naudoti pernai vasarą ir dėl laikymo per visą dieną jam nėra jokių pretenzijų. Pats kvepia labai švelniai, prakaito kvapui neleidžia atsirasti visą dieną. 

„Kvapų namų“ interneto tinklapyje to nėra nurodyta, tačiau ant buteliuko yra perspėjimas, kad dezodorantas gali tepti tamsius drabužius. Tai ir yra pagrindinis šio dezodoranto minusas, nes nepagailėjus brūkštelėjimų alūnas, patekęs ant odos, sudžiūsta į baltas atplaišėles ir jeigu neatsargiai vilksitės drabužius, ant jų liks balti pėdsakai. Taip gali įvykti tuo atveju, jei pažastis, kaip jau esu užsiminusi, nudžiovinsite po to, kai patepsite dezodoruojančia priemone. Jeigu rengsitės ant drėgnų nuo dezodoranto pažastų, drabužis gali pabalti iš vidaus.

Man šis niuansas nepasirodė lemiantis, kadangi natūralų, ekologišką dezodorantą visuomet nudžiovinu (taip geriau veikia), o kartu įvertinu pažastų odos būklę. Turint tokį, per kelerius metus susiformavusį įprotį, nepasimiršta būtinybė nubraukti kelias užsilikusias alūno atplaišas.

Alūnas prieš alūną

Kalbant apie alūno kristalą, reikia išskirti du jo variantus - gamtinį ir sintetinį. 

Paprastai pats dezodorantas abiem atvejais įvardijamas kaip alūno akmuo ir laikomas natūralia dezodoravimo priemone. Tačiau skiriasi ne tik cheminiai tokių skirtingai išaugintų kristalų pavadinimai, bet ir veiksmingumas.

Iš amonio druskos sintetinamas sintetinis alūnas įvardijamas Ammonium Alum. Nusipirkę tokį nesistebėkite, kad alergizuoja ar „nelaiko“.

Natūralaus alūno akmens pavadinimas Potassium Alum, jis susiformuoja natūraliai, be laboratorijų įsikišimo. Vekia antibakteriškai ir neužkemša porų. Sudrėkintas jis palieką ploną druskos sluoksnį ant odos ir neleidžia atsirasti prakaito kvapui. 

Dėl to, kad tai yra druska, atsargiai žiūriu į pasiūlymus tepti juo odą po depiliacijos, nes gali graužti.

„Kvapų namų“ „Aksominių tuopų“ dezodoranto sudėtis, INCI: Santalum Austrocaledonicum Wood Water, Salvia Sclarea Flower/Leaf/Steam Water*, Potassium Alum, Cupressus Funebris Wood Oil, Sclerotium Gum, Populus Balsamifera Bud/Twig Oil*, Schizandra Sphenanthera Fruit Extract, Elettaria Cardamomum Seed Oil*.
*ekologiški ingredientai


„Aksominių tuopų“ dezodoranto kaina - 10,43 euro/50 g.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)