, , ,

Poras kemšančių aliejų reitingas

08:19


Graži, švari, lygi oda yra šių laikų grožio topas ir siekiamybė. Jei oda nėra geros būklės, iškyla spuogelių ir lieka randų, dėl to pergyvena ir moterys, ir vyrai. Juo labiau, kad veidas yra tokia vieta, kurios nelabai įmanoma paslėpti, o maskuojamosios priemonės neretai tik dar labiau išryškina problemines vietas.

Kaip yra žinoma, nėra išeitis apskritai nenaudoti veidui jokių aliejų, nes tokiu atveju odai gali trūkti minkštumo, susilpnėti apsauginis barjeras, ji gali greičiau netekti drėgmės, plius, išskirti daugiau sebumo. Internete radau aliejų komedogeniškumo (komedonai = inkštirai) reitingą, kurio šaltinis, panašu, yra vienas ir tas pats.

Aš naudojausi „Beneficial Botanicals“ puslapiu. Užsukite, jei domina platesnis ne tik aliejų, bet ir kitų poras galinčių kimšti medžiagų sąrašas.

Nesitikiu ir nemanau, kad vien išorinės priemonės gali išspręsti odos problemas, tačiau bendrai orientacijai toks aliejų sąrašas gali praversti.

Neįdėjau gerai ir ne visai gerai vertinamų naftos darinių, kadangi mano asmeninė patirtis sako, jog jų pagrindu pagaminti kremai odą užkloja tarsi sintetinis užklotas ir tai niekaip nesuderinama su teiginiais, kad jie nekemša porų.

Aliejai reitinguojami balais nuo 0 iki 5. Kuo didesnis balas, tuo labiau teoriškai aliejus kemša poras.

0 - nekemša porų
1 - tikimybė maža
2 - vidutiniškai žema
3 - vidutinė
4 - gana didelė
5 - aukšta


Argano aliejus - 0
Kanapių aliejus - 0
Dygminų aliejus - 0
Sviestmedis - 0
Saulėgrąžų aliejus - 0


Ricinos aliejus - 1
*Medetkų aliejus - 1
Nimbamedžio aliejus - 1
Granatų sėklų aliejus - 1
Erškėtrožių aliejus - 1
Šaltalankių aliejus - 1


Migdolų aliejus - 2
Abrikosų kauliukų aliejus - 2
Avokadų aliejus - 2
Baobabų aliejus - 2
Agurklių aliejus - 2
Kamparo aliejus - 2
Nakvišų aliejus - 2
Vynuogių kauliukų aliejus - 2
Lazdyno riešutų aliejus - 2
Simondsijų aliejus - 2
Alyvuogių aliejus - 2
Persikų kauliukų aliejus - 2
Žemės riešutų aliejus - 2
Moliūgo sėklų aliejus - 2
Sezamų aliejus - 2
Puiklapių (tamanu) aliejus - 2


Medvilnės sėklų aliejus - 3
Sojos aliejus - 3
Kukurūzų aliejus - 3


Kakavos sviestas - 4
Kokosų sviestas - 4
Kokosų aliejus - 4
Linų sėmenų aliejus - 4
Palmių aliejus - 4

Kviečių gemalų aliejus - 5


*Medetkų aliejus man kelia klausimų, nes medetkų aliejaus kaip tokio nėra. Su medetkomis daromos ištraukos arba gaminamas CO2 ekstraktas, kas anaiptol nėra bazinis aliejus, kaip visi kiti aliejai šiame reitinge.

Dar atkreipčiau dėmesį į ricinų aliejų, kuris turi sausinančių savybių ir turėtų būti naudojamas kaip mažesnioji dalis mišiniuose.

Kas nudžiugino? Kad didžioji dalis augalinių aliejų iš sąrašo (27) arba apskritai nekemša porų, arba tokia tikimybė yra labai maža. Net patį viduriuką su balu 3 priskyrus prie pavojingesnės grupės, joje viso labo 9 aliejai arba sviestai.

Nustebino, kad nekemšančiu porų laikomas sviestmedžio sviestas, o pats „pavojingiausias“ yra kviečių gemalų aliejus.

Žinoma, šis reitingas kaip ir visi panašūs sąrašai yra sąlyginis ir priklauso nuo individualių odos ypatybių bei toleravimo. Kuo puikiausiai gali tikti kažkas iš sąrašo pabaigos, o ne iš pradžios - atsirinkti belieka patiems.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)