, ,

Grožio triukas su tušu: antras dublis po mėnesio

07:27


Po maždaug mėnesio dažymosi blakstienų tušu, į kurį įlašinau levandų eterinio aliejaus, įspūdžiai susigulėjo, todėl galiu pasidalinti, kas įvyko per tą laiką. Vienareikšmiškai vertėjo prasidėti, nė sekundės nepasigailėjau.

Naudojant kokybišką eterinį aliejų bei išlaikant griežtas proporcijas (daugiausiai du lašai naujam, daugiausiai vienas - nunaudoto tušo tūbelei), mano akys tik džiaugėsi. Be to, tas vienas lašas taip smagiai „perkrovė“ patį blakstienų tušą tiek dėl kvapo, tiek dėl poveikio, kad rytais tiesiog laukdavau minutės, kada juo pasidažysiu.


Kaip jau minėjau, šiam eksperimentui, peraugusiam į rutininį reikalą, tinku. Amžinai jautrios, dirglios, sausėti linkusios akys, apsiverkiančios tiek nuo ryškios šviesos, tiek nuo vėjo, kasdienis darbas prie kompiuterio. Tiek, kad nenešioju linzių, kurios situaciją teoriškai galėtų dar labiau pabloginti.


Jautrus niuansas ant akių naudoti eterinį aliejų, kai dauguma specialistų daugiausiai patars hidrolatus ir tai labai švelnius: rugiagėlių, ramunėlių. Tuo tarpu dėl savęs esu tikra, kad ne veltui lankiau paskaitas tam, kad suvokčiau, kas kaip veikia, kartu - ko bijoti, o ko ne. Eteriniai aliejai, jei jie nėra specifiniai, riboto ir tik labai tikslingo naudojimo, niekuomet nėra manęs nuvylę ar pridarę bėdų, todėl ir vienas švelniausių, nekalčiausių aliejų neįjungė baimės jausmo.


Blakstienų erkučių klausimu, deja, pasisakyti negaliu - nesidariau jokių tyrimų nei prieš, nei per, nei po. Didžiausią įspūdį paliko levandų eterinio aliejaus gebėjimas atpalaiduoti akis, jas paversti spindėti ir būti drėgnesnėmis.


Ir tai nereiškia, kad pagerintas tušas graužė akis ir dėl to jos buvo drėgnos. Tikrai ne. Būtų užtekę pirmo užgraužimo, to išprovokuoto ašarų upelio ir eksperimentas būtų pasibaigęs tą pačią sekundę prie kriauklės.

Taigi, nuo ko startavau ir po mėnesio:



Atmetus, kad skirtingas apšvietimas ir niekaip negalėjau „pasižymėti“ erdvėje taško, kur turiu stovėti pati ir kur laikyti fotoaparatą, matosi, kad efektas yra. Genetikos nepakeisiu, tačiau blakstienos tapo ilgesnės ir storesnės, išraiškingesnės.

Makiažas taip pat vienodas, tušo nekeičiau. Tik antroje foto jis dar truputį senesnis ir sausesnis, taip kad jokio geresnio efekto duoti nei teoriškai, nei praktiškai negalėjo.

Pirma, ką galiu pasakyti, tai lengvumas. Pūko svorio jausmas. Negaliu nepagirti levandų eterinio aliejaus sugebėjimo taip nuostabiai atpalaiduoti akis. Nors ypatingų nusiskundimų neturėjau, gyvenau ir gyvenau, bet panašiai, kaip kartais nuo krūvio apsunksta kojos, per dieną kartais „apsunkdavo“ ir akys. O jei dar norisi prisilieti, patrini, žiūrėk, ir visai nebesaldu, kai mikroskopinis tušo gabaliukas patenka į akį.

Turiu pasakyti, kad tušas su levandų aliejumi atleidžia tiek akis nuo papildomo mirksėjimo, tiek rankas nuo noro kažką su jomis veikti.

Be to, levandų eterinis aliejus švelniai vėsina akis. Jei sausumas, perštėjimas asocijuojasi su karščiu, tai levandos suteikia vėsumo jausmą ir švelniai drėkina.

Kaip rašo visokie žurnalai ir portalai, moters akys yra seksualios = drėgnos, todėl tą galima išgauti ir akių lašų pagalba. O Jūs žinokite, kad seksualų spindintį žvilgsnį galite turėti visą dieną, jei iš ryto paryškinsite blakstienas įprastu, tik truputį patobulintu tušu.

Priedo - jokio peršėjimo, niežėjimo ar kitų nemalonių pojūčių per visą dieną.

Išvada viena: levandų aliejaus visuomet reikia turėti po ranka ir nenaudoti blakstienų tušo be jo. Aš be jo nebenoriu, nes mano akys jau žino šio eterinio aliejaus suteikiamą komforto jausmą.

Galiu tik užjausti tas moteris ir merginas, kurios netoleruoja levandų eterinio aliejaus ar nepakenčia jų kvapo.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Šaunu! Kaži, ar būtų toks eterinis aliejus, kuris ne tik tavo išvardintais pliusais džiugintų, bet ir gerintų regėjimą? :) Pabandysiu, bet kol kas grįžau prie seno gero ricinų aliejaus kaukės nakčiai. Tiek blakstienos, tiek antakiai kažko labai išretėjo... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras klausimas :) Aš siūlyčiau Facebook'e prisijungti prie grupės aromatinesdiskusijos ir ten užduoti klausimą dėl regėjimo stiprinimo eterinių aliejų pagalba. Gal „Kvapų namai“ parekomenduos ką nors gudriau.

      Kiek man teko girdėti, eteriniai aliejai kartais padeda „pagerinti“ akis, nes atpalaiduoja šalia esančius raumenis. Tokiu atveju yra tepami paakiai. Bet levandų eterinis aliejus kartu su blakstienų tušu atsiranda ant pačių akių ir pasižymi labai stipriomis atpalaiduojančiomis, raminančiomis savybėmis. Todėl tokiu pačiu principu galėtų padėti atpalaiduoti akis.

      Kiekvieną dieną įtemptai žiūrint į kompiuterio ekraną, levandų eterinio aliejaus poveikis man labai pasijuto būtent dėl sunkumo, akių įtampos nuėmimo. Nors regėjimas geras, bet kartais labai pervargus imi nebematyti numerių iš toliau ir panašiai. Bet dabar niekaip negaliu prisiminti, kada paskutinį kartą man taip liejosi vaizdas. Nesilieja :)

      Panaikinti