, , ,

„Caudalie“ laboratorinis serumas veidui

09:39

ekologiškas serumas veidui

„Caudalie“ odą stangrinančiam serumui „Caudalie Resveratrol Lift Firming Serum“ tėkštelėjau ironijos, kai gavau jį su pavasarine „Naturisimo“ grožio dėžute. Skystas, kreminės konsistencijos fluidas, kuriame visai nėra aliejų. Ir kvėpintas - kaip tik Prancūzijos rinkai. Bet kaip tradiciškai būna, laboratoriniai stebuklai, kurių sudėtyje iš pirmo žvilgsnio atpažįstamas tik vanduo, glicerinas, hialurono rūgštis ir parfumas, tampa priebėga, kai net naktys sunkiai pakeliamos dėl karščio. 

Per didžiuosiu karščius oda puikiai laikosi tiesiog nupurkšta mineraliniu vandeniu, toniku ar hidrolatu. Aišku, su sąlyga, kad veiksmas vyksta patalpoje, nes einant į lauką reikia būtinai naudoti bent jau apsaugą nuo saulės. Tačiau kartais vakare norisi odą atgaivinti kuo nors lengvu, gaiviu ir neriebiu, arba sudrėkinti prieš dengiant mineraline pudra. Čia ir pasirodė esantis geras „Caudalie“ serumas.

Kosmetikos gaminio gerumą iš esmės nulemia du pagrindiniai veiksniai: odos būklės pokyčiai (išsausėjusi, suriebėjusi, pavargusi) bei aplinkos sąlygos (karšta, šalta, drėgna, sausa). Jei produktas tvarkosi su viskuo - pataikyta į dešimtuką. „Caudalie“ serumui tinkama pasausėjusi arba atvirkščiai, riebesne tapusi oda, bei karštas, sausas/labai drėgnas oras.

„Caudalie“ serumo kompozicija

Šis prancūziškas serumas verčia mane jaustis sudėčių pradinuke - ne veltui pavadinau jį laboratoriniu stebuklu. Klasikinę kremo/fluido formulę gamintojas pergalvojo taip, kad vartotojui priimtiną konsistenciją išgautų apeinant aliejus, o gaminio stipriąja puse taptų odą drėkinančios medžiagos.

Ir iš tiesų, kai oras yra karštas ir sausas, o oda nereikalauja nė kruopelės maitinimo, drėkinančios medžiagos patenkina poreikius taip, kad nieko daugiau ir nepasigendi.

Per daug neužsižaidžiant, perbėkime per odą drėkinančias ir kondicionuojančias medžiagas: glicerinas, Glyceryl Stearate Citrate, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Squalane, Tocopheryl Acetate, Polyglyceryl-3 Stearate, Caprylyl Glycol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluroonic Acid, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Tocopherol. Aš suskaičiuoju tokių 12-a, bet, priklausomai nuo naudojamų šaltinių, galimos ir kitokios interpretacijos.

Serumo priešakyje - vanduo, kiek toliau eina malonų pojūtį serumui suteikianti, teigiama, kad „Ecocert“ sertifikuota medžiaga Butylene Glycol bei įvairios tirštinančios, gelinančios ir kitokios techninės medžiagos, natūralūs konservantai bei eteriniai aliejai.

Dar būtinai reikia paminėti tokią medžiagą Palmitoyl Grapevine Shoot Extract, ji išgaunama iš vynuogių, o „Caudalie“ save pozicionuoja kaip vynuogių teikiamos naudos odai ekspertus. Ši medžiaga yra antioksidantas, ji taip pat padeda kovoti su hiperpigmentacija.

Iš vynuogių išgaunama medžiaga resveratrolis yra ir šio serumo pavadinime. Gamintojas teigia, kad serumas sustangrina odą, „pakelia“ veido kontūrus, paputlina skruostus. Su senėjimu padedantis kovoti resveratrolis kombinuotas su drėgmę odoje didinančia hialurono rūgštimi, kad oda atrodytų jauniau, o jos struktūra - pagerėtų.

Serumo naudojimas



Lengvas, odos neapkraunantis „Caudalie“ serumas tapo mano pasirinkimu laikantis karščiams. Sakyčiau, jis dar tiktų „atskiesti“ naudojamas riebesnes priemones. Taip, neriebinantis, taip, neapkraunantis, taip - malonus, tačiau išskirtinio poveikio odai nepastebėjau.

Tai, kad šiam serumui reikia specifinių odos poreikių bei specifinių aplinkos sąlygų, parodo, jog iki karščių aš šio serumo nenaudojau ir visai galvojau, kad į grožio dėžutę „Naturisimo“ galėjo įdėti ką kitą.

Kadangi nemėgstu gaminių, kurių sudėtims perskaityti reikėtų chemijos žodyno, atitinkamai sunku ingredientų maišalynėje suvokti naudą odai, šio serumo nepirkčiau ir nekartočiau. Tiesiog manau, kad rinkoje yra puikių alternatyvų.

Caudalie Resveratrol Lift Firming Serum“ sudėtis, INCI: Aqua (Water), Glycerin*, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate Citrate*, Hexyldecanol*, Hexyldecyl Laurate*, Squalane*, Tocopheryl Acetate*, Polyglyceryl-3 Stearate*, Palmitoyl Grapevine Shoot Extract*, Hydrogenated Lecithin*, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Sodium Dehydroacetate, Parfum (Fragrance), Sorbitan Laurate*, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluroonic Acid, Hydroxyethylcellulose*, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Sodium Phytate*, Tocopherol*, Linalool, Limonene, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional.
* Plant origin

Serumo mėginuką, apsipirkinėdami www.naturisimo.com, galite nusipirkti už 0,75 svaro/1 ml, viso dydžio pakuotė kainuoja 45 svarus/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)