, , ,

Žalioji japoniška arbata ant veido

09:36

matcha veidui

Labai žalia ir labai brangi. Kas? Žalioji japoniška arbata matcha. Ypatingas gėrimas, bet dėl stiprių antioksidacinių savybių tinkamai ir odai puoselėti. 

Internete mirgant įvairioms kaukėms su matcha, knietėjo pabandyti. Bet kartu buvo baisoka, ar nenutiks kaip su dažnai giriama ciberžole (turmeric), kurią odos puoselėjimo procedūroms labai mėgsta azijietės. Neneigiu šio augalo gerumo, tačiau ryškiai geltonas pigmentas joms tinka puikiai, tačiau jeigu mes ciberžolės miltelių pridėsime ketvirtadalį ar trečdalį kaukės masės, labai lengvai ir nenatūraliai pagelsime. O štai tada ir prasideda pati įdomiausia ir ilgiausia „atsiplovimo ir nusišėrimo“ dalis.


Siūlomų
kaukių proporcijos su matcha yra visokios, kaip ir galimų sudėtinių dalių gausaMatcha vien su vandeniu arba hidrolatu, matcha su jogurtu, medumi, cinamonu ir citrinos sultimis, matcha su alavijo sultimis arba alavijo geliu, matcha su kokosų, simondsijų aliejumi ar kakavos sviestu. 

Variacijų yra daug, žaliosios arbatos milteliai dera su tuo, kas Jums patinka ir ką tuo metu turite po ranka bei kokio poveikio siekiate.

Prancūzijos „Aroma-Zone“, kuri ne tik parduota įvarius kosmetikos ingredientus, bet ir siūlo daugybę patarimų, receptų, rekomenduoja nuplaunamose priemonėse naudoti 1-10% žaliosios arbatos miltelių.

Savo kaukei naudojau seniau kulinarinėms reikmėms įsigytą japonišką žaliąją arbatą, jos proporcijos maždaug tokios: per pusę vanduo ir matcha, taip pat įlašinau kelis lašiukus puiklapių aliejaus. Tokia didelės žaliosios arbatos miltelių dalis leidžia patikrinti, ar lengvai kaukė nusiplaus nuo veido, o aliejaus papildomai dėjau todėl, kad nemėgstu, kai kaukė greitai uždžiūsta arba ją reikia dažnai drėkinti.

Kaukė su žaliosios arbatos milteliais iš esmės patiko, šauniai atgaivino ir tonizavo veido odą - tikrai kartosiu įvairiais variantais ir proporcijomis. Bet yra vienas bet - tokia kaukė turi būti tepama ant nušveistos odos, ant kurios nėra atsilaupiusių plotelių, nes didelė dalis matcha gali ant jų palikti gelsvą pigmentą.

Matcha turi stiprių antioksidantų, amino rūgščių, kurios veikia atpalaiduojančiai ir mažina stresą, pasižymi stimuliuojančiomis, taip pat sutraukiančiomis savybėmis (dėl taninų sudėtyje, tinka riebiai odai), vitaminais A, C ir E, kalciu.

Be to, žalioji arbata padeda išvengti pirmalaikio senėjimo, skatinamo ultravioletinių spindulių, mažina uždegimus, slopina kolageno irimą ir stimuliuoja jo sintezę.

Kas dar įdomu, kad matcha tinka celiulitui mažinti, nes didelis kofeino kiekis šioje arbatoje skatina riebalų deginimą.

Matcha kaina, o jei dar ši išskirtinė arbata yra ekologiška, be vargo gali atmušti norą ją naudoti kosmetinėms reikmėms. Todėl labai džiugina, kad Prancūzijos interneto parduotuvė „Aroma-Zone“ pasiūlė ne tik priimtinos kainos, bet ir „Ecocert“ sertifikuotą match'ą. Šioje parduotuvėje matcha kainuoja 5,90 euro/30 gramų.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)