, ,

Sausas masažas: antra serija kūnui

09:59

kūno masažo šepetys

Tapau sauso savimasažo auka. Ir šepečių auka. Ir perku dar vieną šepetį kūnui - šįkart be rankenos, nes pradėjau ir nebegaliu sustoti. Visos tos, kurios norite švelnios odos ir lygių šlaunų, sukluskite: šiandien papasakosiu, kodėl kilo tokia priklausomybė.

Pasirodo, sausą masažą praktikavo ir senovės Azijos šalyse, ir interneto erdvė knibždėte knibžda šio metodo simpatikų. Verslo ir pelno motyvus įtarti sunku, nes nusipirkus šepetį kūnui ar šepetėlį veidui, nežinau, kiek laiko reikia jį sunešioti į skutelius. Pusės gyvenimo?

Pati JAV „Nahla Beauty“ šepetį kūnui su rankena turiu jau keletą metų, bet iš pradžių jį naudojau jį neteisingai - šlapiuoju būdu. O kuriam laikui buvau visiškai užmetusi. Tačiau kartu su šepetėliu veidui nutariau imti masažuoti kūną, nors iš principo esu sprinterė, o ne maratonų bėgikė ir ilgos distancijos yra ne man. Bet čia iki tol, kol pamačiau, ką duoda tos keliolika minučių sau po dušo. Suskaičiuokim privalumus kartu.

Sausas kūno masažas išjudina limfą, kurios paskirtis yra šalinti toksines medžiagas iš organizmo ir tokiu būdu stiprinti imunitetą. Sausas masažas pagerina limfos apytaką, jos nutekėjimą. Limfos apytakos problemos gali lemti tiek vidaus organų ligas, tiek skausmus, odos bėdas: teršimąsi, pigmentines dėmes, spuogus.

Energizuoja. Iš dalies tiesa, kad sausas, gal kiek šiurkštokas sausas kūno masažas pagerina nuotaiką ir sukelia energijos antplūdį.

Oda tampa švelni. Tokios švelnios kūno, ypač kojų odos gyvenime nesu turėjusi. Nebent kūdikystėje ir vaikystėje.

Paslepia venas. Turiu tokį iššokantį venų tinkliuką vidinėje blauzdų pusėje ir vieną ryškią. Ryški niekur nedingo, bet nuo kasdienio išmasažavimo tinkliukas man jau beveik nepastebimas.

Grįžtant prie limfos reikalų, pridėkime dar ir nekviestą svečią celiulitą ar bent jo užuomazgas. Periodiškas ir sąžiningas sausas masažas šepečiu šlaunims padarė iki šiol nematytą įtaką - jos lygėja sulig kiekviena diena, bet tas lygumas ne paviršinis, o iš vidaus, iš giliai, nenykstantis ir nesukrentantis. Šiuo metu negaliu įsivaizduoti jokio kremo ar aliejaus, kad ir su dantytu antgaliu-masažuokliu, kuris suteiktų bent panašų efektą.

Panašu, kad grožio ir sveikatos atsakymas slypi paprastame ir nebrangiame dalyke, jei padalintume tokio šepečio kainą iš pusės gyvenimo.

Naudoju, matau akivaizdžius rezultatus ir mielai bėgu savo maratoną su šepečiu. O blauzdas neretai pamasažuoju ir ryte, kad kojos lengviau per dieną nešiotų.

Kai tik pradėjau sausus masažus, išvažiavau atostogauti ir į riboto svorio bagažą nesinorėjo krautis  dar vieno papildomo daikto: šepečio su rankena, todėl mielai įsigysiu užmaunamą ant plaštakos, kad masažo ciklas nenutrūktų!

Kai rinkausi šepečio kietumą, feisbuke „Bioeco“ paskyroje likau nesuprasta, ką reikia daryti su masažiniu šepečiu, kad jo plaukeliai kristų gabalais. Netikite? Tai pažiūrėkite, kaip iškrito kuokštas pačiame viršuje - būna ir taip! Jį šlapinau, muilavau, tada jis porą metų kabojo vonios kambaryje, kur tai karšta/drėgna, tai vėsu/sausa, o tada sugrąžinau į pilną etatą ir prašau, neatlaikė... Tačiau kai gausiu naują, su kaktusų šereliais, būtinai palyginsiu tarpusavyje.



Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)