, , , ,

Probiotinis veido pienelis + šepetėlis nosies poroms

10:28

Aurelia veido valiklis

Iš šono tikriausiai atrodo, kad šepetėliai yra nauja mano gyvenimo aistra, esmė ir prasmė. Tai mažas, tai didelis, tai kūnui, tai veidui. Dabar jau ir atskirai nosiai. Rimčiau kalbant, kiekvienas jų skiriasi savo šerelių kilme, tankumu, standumu ir, svarbiausia, funkcine paskirtimi. Be to, šis nosies poroms valyti skirtas šepetėlis rado sau kosmetinę porą - „Aurelia“ probiotionį veido pienelį iš „Naturisimo“ pavasario grožio dėžutės.

Sintetinės medžiagos ne visuomet yra blogai, o kartais - net labai gerai. Taip yra saugomi gyvūnai, perdirbimu mažinami atliekų everestai sąvartynuose, reikia mažiau išgauti ar išauginti žaliavų prekių gamybai. Išskyrus sauso masažo šepečius, mano visi turimi šepetėliai, kurių daugiausiai skirta makiažui, yra su sintetiniais šereliais. Jie labai švelnūs ir malonūs dažantis, nesišeria, laiko formą, o išplauti greit išdžiūsta.

Todėl pirmiausiai apie tai, kam reikia šepetėlio nosiai.

Šepetėlis nosies poroms valyti



Išsiplėtusios nosies poros, inkštirai. Jie atsiranda ten, kur oda riebiausia, nelaimei - pačioje matomiausioje veido vietoje. Nesakykite, netikėsiu, kad jei turite šitą problemą, ją patikite tik profesionaliai kosmetologei, patiems ir pačioms niekuomet neužniežti rankų susitvarkyti paprastuoju būdu - išspausti. Kaip žinia po spaudinėjimų būna visko: ir dar didesnių kalnų, ir paburkusi nosis, ir poros tarsi dar ryškesnės.

Šis nebrangus šepetėlis, nailoniniais šereliais ir medine rankena, pirktas Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Aliexpress“. Beje, ji turi labai fainą apps'ą ir daug nuotraukų, kaip azijietės merginos su užputojusiais valikliais ir šepetėliu valo nosį. Atsiliepimai taip pat geri, nors ir sunkiai tuo patikėjau.

Mano įžvelgti šepetėlio pliusai:

  • Optimalus standumas. Kietesnis nei makiažo šepečiai, bet minkštesnis nei masažiniai,
  • Nemeta plaukų. Pagamintas kokybiškai, šereliai puikiai laikosi savo vietoje,
  • Tinkamo dydžio. Patogus laikyti rankoje ir naviguoti nosies zonoje,
  • Naudotinas tiek šlapiai, tiek sausai,
  • Lengvai išsiplauna, greit išdžiūsta.
Kaip ir su visomis prekėmis iš „Aliexpress“, reikia kantrybės kol atsiunčia, bet tik tiek.

Kalbant apie inkštirus, jie susiformuoja, kai pora užsikemša ir sebumas negali iš jos pasišalinti įprastai, po truputį. Todėl šepetėlio naudojimą poroms „atkimšti“, išmasažuoti  laikau logišku ir labiau tausiu, nei spaudimas. Jau po pirmo karto pamačiau skirtumą prieš ir po, nes poros buvo stebėtinai švarios, o pati nosis jautėsi kaip po masažo: atsigavusi, lygi ir standi. Kartu su bendru lygumu tarsi pasislėpė ir poros.

Gerai, o ką su šepetėliu naudoti? Čia jau nesutinku, kad muilas ar želė yra pats geriausias pasirinkimas.

„Aurelia“ su gerosiomis bakterijomis

Vis pažadu sau, kad perskaitysiu vieno savo mėgiamo gamintojo straipsnį, kodėl veido prausiklis neturi putoti, bet vis pritrūksta laiko paroje. Esmė šiaip aiški, odai nebūtini putokliai ir čia labiau gajus stereotipas, kad jei neputoja, tai ir neprausia. Kita vertus, įpročių juk taip sunku atsikratyti... Juo labiau, kad Didžiosios Britanijos „Aurelia“ gal ir nepastatė vežimo priešais arklį, bet bent jau sustatė šalia vieną kito.

Prausiklis/valiklis yra pirmoji būtina veido higienos priemonė. Taip jau yra, kad po jo naudojame kaukes, tonikus/hidrolatus. kremus, serumus. Valantį pienelį užtepei, nuplovei ir pamiršai. „Aurelia“ pienelio sudėtyje yra odai sveikų ir naudingų bakterijų, kurių nesinorėtų taip paprastai nuleisti į kanalizaciją. Nuo produkto švaistymo atbaido ir labai nemaža jo kaina. Plius, jis nesugeba nuvalyti makiažo, neputoja, todėl jo privalumus pajusti dar sunkiau.

Kartu su „Ere Perez“ aliejiniu-vaškiniu tušu įpratau tiek akis, tiek visą veidą kas vakarą ištepti migdolų aliejumi. Aliejus padengia odą, vėliau nors ir nuplaunu ją švelnia žele, jos nenusausina. Tad kokių argumentų vedama turėčiau atskirai kankinti nosį putokliais?

Atsisiuntusi šepetėlį poroms nutariau jį naudoti kartu su probiotiniu valikliu, kaip galutinį valymo etapą, o kartais net ir po kaukės, nes gerosios bakterijos ant odos savaime gaunasi kaip papildoma puoselėjimo priemonė. Po visko nuplaunu drungnu vandeniu. Pliusai: nesausina ir nenuriebalina odos, palepina ją probiotikais. Daugiau nieko ir nereikia.

Tiesa, atkreipiu dėmesį į pienelio kvapą, nes jis neįprastas, kiek neįprastas gali būti ramunėlių, eukaliptų, rozmarinų bei bergamotės eterinių aliejų mišinys.

Kartą bandžiau naudoti šepetėlį su aliejumi, tačiau nepatiko, nes šepetėlis apsivelia daug labiau ir sunkiau išsiplauna. Tačiau, kas nusiteikęs žaisti, galimas ir toks variantas.

„Aurelia Probiotic Skincare Miracle Cleanser“ sudėtis, INCIAqua/Water (purified water), Dicapryly carbonate (coconut-derived cleanser & emollient), Cetearyl alcohol (vegetable based thickener), Glycerin (vegetable glycerine), Cocoglycerides (emollient from coconut oil), Butyrospermum parkii (shea butter), Glyceryl stearate (natural glycerides & thickener), Cetearyl glucoside (corn sugar emulsifier), Rhus verniciflua peel wax (berry wax), Theobroma cacoa (cocoa butter), Kigelia Africana fruit extract (Botanical Kigelia Africana ), Hibiscus sabdariffa flower extract (Hibiscus flower), Adansonia digitata fruit extract (Botanical Baobab),Lactose (probiotic bifidoculture milk extract), Lactis proteinum/Milk protein (probiotic protein), Bifida ferment lysate (probiotic culture), Schinziophyton Rautanenii kernel oil (Botanical Ubuntu Mongongo oil), Panthenol ( Pro-vitamin B5), Sodium ascorbyl phosphate (Vitamin C), Rosmarinus officinalis leaf oil (Rosemary essential oil), Citrus aurantium bergamia peel oil (Bergamot essential oil), Anthemis nobilis oil (Chamomile essential oil), Eucalyptus globulus leaf oil (Eucalyptus essential oil), Xanthan gum (natural based stabilizer), Sodium stearoyl glutamate (naturally derived emulsifier), Tocopheryl acetate (Vitamin E), Benzyl alcohol (preservative), Dehydroacetic acid (preservative), Citric acid (fruit derived pH regulator), Limonene*, Linalool*.

* Naturally occurring in essential oil.


Jums dar gali patikti

4 komentarai (-ų)

  1. Kiekvieną kartą apsilankius tavo tinklalapy, vis randu gerą rekomendaciją dalykui, apie kurį ilgą laiką mąsčiau. Vakar užsisakiau šį šepetėlį ir šilko kokonų. Ačiū!
    Beje, ar kada pamąstei padaryti kokios lengviau prieinamos kosmetikos apžvalgų (pvz., randamos Lietuvoje ar netgi tos pačios rusiškos a la ekologiškos)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ammmm..... Buvau pagauta :D Net nežinau, o labai reikia? Tiesą sakant, pati jos labai mažai naudoju, bet šiaip visuomet žinau, kodėl pavartau ir neimu kokio nors šampūno ar kremo. Šiaip tikriausiai galiu padaryti tokią apžvalgą, nes klausimų sulaukiu.

      Beje, artimiausiu metu parašysiu apie "Lidl" (nelabai kosmetika), taip pat apie "Dizao" kaukes iš "Drogo", "Maximos", šią savaitę - latvišką gelinę kaukę "Bio2You".

      Panaikinti
  2. Na, ziuredama is savo studentiskos perspektyvos, kazkaip noreciau to kokybe-kaina-prieinamumas atitinkanciu produktu apzvalgu :) ir cia siuo atveju kalbeciau ne tik apie rusiska, bet ir lietuviska kosmetika. Ir gal siaip esi atradusi kokiu itin prieinamu kainos atzvilgiu ar tiesiog negirdetu produktu?
    Lauksiu straipsniu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, pavyzdžiui "Eurokos" prekiauja nebrangia sertifikuota vokiška kosmetika "Nonique". Įdedu nuorodą į Vokietijos parduotuvės puslapį, nes mūsų parduotuvės su internetu nepersistengia: https://www.violey.com/en/nonique-naturkosmetik_m_493.html Pas mus bus mažesnis asortimentas, bet pagrindinius dalykus rasti įmanoma. Draugė buvo davusi berods serumo paakiams, paliko gerą įspūdį, bet aš šiaip nelabai paakių priemones naudoju, kad pirkčiau po visą buteliuką. Dovanoms paimu, kai reikia - dar niekas nesiskundė.

      "Droguose" - "Alterra". Šiandien neradau neutralios "Alterra" dušo želės ir nuliūdau. Paėmiau kažką iš serijos neva ekologiška, bet kitas gamintojas, žiūrėsiu. Ir "Alterra" kremus drėkinančius, ir iš orchidėjų linijos mano artimieji sėkmingai naudojo, aš esu ant savęs susitepusi daug "Alterra" rankų kremų bei lūpų balzamų, nematau, kuo jie būtų per prasti. "Droge" vertos dėmesio "Dizao" kaukės, neblogos sudėtys ir naudoti jas galima ilgiau nei vieną kartą, nes bent jau po kaukės skirto skysčio ten pripilta tiek, kad taupiai naudojant užtenka ilgam.

      Labai rekomenduoju "Natur Boutique" VCUP'e http://www.ekokolekcija.lt/. Turi bekvapę liniją su bazinių sudėčių, neperkrautomis priemonėmis. Talpų ir mažų yra, ir kainos nesikandžioja. Mano topų topas iš čia bekvapis kondicionierius plaukams, neradau nieko geriau ir net neprisimenu, kas būna už jį geriau. Turi jie ir šampūnų, ir jų mėginukų po 1 eurą.

      Nepelnytai neįvertinta "Žiedė", parduodama "Gintarinėje" vaistinėje ir jos kremas jautriai odai, man labai patikęs. Prekyboje yra ir šampūnai, kaina 8-9 eurai.

      Šampūnus paminiu prie gamintojų, kuriais pasitikiu, bet pati nenaudojau, nes jau iki kaklo prisieksperimentavau su "Natura Siberica", "Faith in Nature" ir nebenueinu nuo "Aubrey".

      H&M'as. Manau, kad jeigu oda nėra labai problematiška ar nustekenta, galima pasidairyti ir čia. Vakar kaip tik dėjau kondicionuojančią kaukę veidui ir kai jis kasdien nebegairinamas kondicionierių, visai ji man patiko.


      Iš studentiškos perspektyvos žiūrint, tikrai nenubraukčiau interneto parduotuvių, kur merginos kooperuojasi bendriems siuntimams: pvz. Prancūzijos "Aroma-Zone" paprastai nieko nekainuoja siuntimas, tik paskui atsiėmimą reikia pasiderinti kažkur mieste. Čia yra alavijo gelio, bazinių kremų, bazinis šampūnas, vanilinis pienelis veidui ir kūnui, bent keturi skirtingų atspalvių ir kvapų lūpų balzamai, emulgeliai arba kreminiai geliai nuo 2,90 euro raumenims, kojų sunkumui nuimti, kūnui detoksikuoti ir tonizuoti (skyreliai COSMÉTIQUES NATURELS & BIO ir Soins Corps&Visage BIO).

      Ta pati "Violey" parduotuvė, nes kur rasti visko pigiai, jei ne Vokietijoje? Čia jau dalintųsi siuntimo išlaidos ant visų užsakančių skaičiaus, bet palyginti su pirkimu Lietuvoje - susitaupo vistiek. Plius, ten yra neblogų ekonominių prekės ženklų ("Nonique"), arba tiesiog mažų talpų.

      Ar pasakiau ką nors gelbstinčio? :)

      Panaikinti