, ,

Prakaitą sugeriantys lipdukai pažastims

09:24

pažastukai iš Aliexpress

Feisbuke prieš akis prasisuko lipdukų/įklotų pažastims reklama - tai tokie popieriniai dalykai, kurie priklijuojami ant drabužių ir saugo juos nuo išsiskiriančio prakaito, sugerdami jį. Ir tai antra prekė po šilkverpių kokonų, kurią rekomenduočiau įsigyti elektroniniame Kinijos pigių prekių rojuje „Aliexpress.

Apie popierines apsaugas pažastims išgirdau prieš keletą metų, tačiau matyt tada dar nebuvo atėjęs laikas jas įsigyti. Be to, kol nežinojau apie tokią Aliexpress parduotuvę, sulietuvintos kainos atbaidydavo norą bandyti tokius lipdukus.

„Google atmintis yra pagavusi pasiūlymus grupinių išpardavimų portaluose, galite lengvai juos surasti patys, kur 20 vnt. tokių pažastų įklotų siūlyta pirkti už 5,50 euro. 20 vienetų reiškia, kad lipdukų užteks dešimčiai dienų dėvint skirtingus drabužius, nes vienai pažasčiai - vienas lipdukas. Jei dalinsitės su antrąja puse - kiekvienam po 5 dienas.

Dabar Lietuvoje panaši lipdukų kaina taikoma ir be išpardavimo akcijų. Du žmonės, per mėnesį vidutiniškai 28 dienos = apie 30 eurų vien pažastų lipdukams. O jei žmonės ne du, o, tarkime, trys ar keturi? Ne tas žodis, kaip nustebau pamačiusi, kokios tokių lipdukų kainos Kinijoje - už 120 vnt. sumokėjau 12,59 JAV dolerio. Ir tikrai ploni, gerai prilimpantys, o panaudojus - tvarkingai atlimpantys nuo drabužio. Pardavėjo nerašau, koks skirtumas - jei geri pirkėjų atsiliepimai ir pačios parduotuvės vertinimai, visur gausite tą patį.

Prie drabužių priklijuojami pažastų įklotai pirmiausiai skirti tiems žmonėms, kurie gausiai prakaituoja. Tikslinė auditorija yra ir ta vartotojų grupė, kuri pasirenka naudoti natūralias dezodoruojančias priemones ir atsisako prakaito pasišalinimą sustabdančių antiperspirantų - nemalonu, kai pažastys šlampa.

Be to, tai yra veiksmingas būdas pratęsti paties drabužio švarą ne tik, kai karštas oras, bet ir užsiimant fizine veikla/darbu, esant krizinėms, stresinėms situacijoms.

Daugiau stebuklų šie įklotai nedaro: tiesiog pažastys lieka sausos, vidury dienos galite juos atlipinti ir išmesti, nesinešiojant įsisenėti pradedančio prakaito, jis nepereis į patį drabužį.  O gal rūbą galėsite dėvėti ne vieną, o dvi dienas!

Tiesa, aprašyme nemažai „Aliexpress“ pardavėjų mėgsta pavadinti šiuos lipdukus antiperspirantais, bet greičiau pasaulis apsivers, nei šie plonyčiai medvilnės/celiuliozės gabalėliai ims trukdyti natūraliam prakaito išsiskyrimo procesui.

Pažastų lipdukai iš tiesų ploni ir subtilūs, tačiau jei drabužio audinys bus labai plonas - gali persišviesti.

Ką galėjau gauti, pirkdama šiuos lipdukus Lietuvoje, o ne Kinijoje - tai gražią dėžutę ir apskritai įpakavimą, o man juos atsiuntė tiesiog sukrautus į voką.

Jeigu sudomino, „Aliexpress“ parduotuvėje tokių pažastų įklotų/lipdukų ieškokite pagal raktinius žodžius Underarm Pads“, Underarm“.



Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. O kokonai tikrai kokybiski? Nes kiniska kilme vercia dvejoti, ypac zinant kaina uz dideli ju kieki ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokonai tikrai kokybiski? Nes kiniska kilme vercia dvejoti, ypac zinant kaina uz dideli ju kieki ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kalbant apie Kiniją, kokybė visuomet kels klausimų ir tai galioja bet kuriam pirkiniui, kurio savo vardu ir savo reputacija mums nepatvirtina joks patikimas vietos prekybininkas. Dėl kokonų kokybės esu tikra, nes pati žiūrėjau, čiupinėjau, tyrinėjau vandenyje išmirkytus kokonus, kurie parduodami pas mus Lietuvoje tiek "pliki", tiek impregnuoti. Ir priėjau išvados, kad nei vizualiai, nei savo tekstūra jie nesiskiria. Be to, teko ir dar porą vabaliukų saviškiuose rasti, todėl dėl kokonų kokybės nesijaudinu :)

      Panaikinti