, , ,

Negazuotas „Birutės“ mineralinis vanduo

11:12


Legendinis Birštono mineralinis vanduo „Birutė“ imtas gaminti ir negazuotas! Nusipirkusi žinojau, kad „nenumirsiu“, bet norėjau pažiūrėti, ar jis praryjamas be burbuliukų. Kam teko gerti gryną mineralinį vandenį mūsų kurortuose, tas mane supras - jis nėra labai skanus, ganėtinai sūrus ir į vidų lenda anaiptol ne pasimėgaujant.

Kita vertus, aš kiekvieną angliarūgšte prisotintą mineralinį vandenį kaskart nuburbuliuoju pati, palikdama kamštelį prasuktą. Tiesiog patinka švelnesnis vandens skonis. Tad laikysiu, kad gamintojas tai jau padarė už mane.

Šiaip „Birutė“, kaip ir „Vytautas“ yra patys mėgiamiausi mano mineraliniai vandenys, kurie geba greitai atstatyti druskų ir mineralų pusiausvyrą organizme ir, išbandyta, efektyviai gelbsti nuo dehidratavimo.

Sprendžiant pagal etiketes ir darant prielaidą, kad nebuvo padaryta klaida, ištirpusių mineralų kiekis toks pats gazuotame ir negazuotame „Birutės“ variante. Tai reiškia, kad negazuotą mineralinį gaunate tokį pat gerą, kaip ir gazuotą. Skonis - geras. jaučiasi, kad tai nėra grynas vanduo, bet tuo pačiu jis visiškai neutralus. Tikėjausi, kad bus negeriamas, bet anaiptol. Įspaudus citrinos net nesuprastum, kad tai ne paprastas vanduo.

Ai, dar apie burbuliukus. Sakyčiau, kad didesnis blogis yra ne angliarūgštė, o apskritai įprotis gerti saldintus gėrimus. Tačiau ieškant tokių nuotaiką gadinančių reiškinių, kaip kad celiulitas, priežasčių, siūloma atsisakyti ir gazuotų gėrimų. Taip kad negazuotas mineralinis vanduo čia būtų logiškas pasirinkimas.

Patiko, rekomenduoju - ypač, kai vėl sugrįš vasara :)

Gamintojo „Birštono mineralinių vandenų ir Ko“ informacija:
  • Vanduo išgaunamas valstybės saugomame 25 tūkst. hektarų ploto Nemuno kilpų regioniniame parke Birštone,
  • 100 mln. metų senumo kreidos kloduose 125 metrų gylyje glūdi vidutinės mineralizacijos gręžinių „Vytautas“ ir „Birutė“ vanduo,
  • Bendra ištirpusių medžiagų koncentracija „Birutės“ litre siekia 2671 miligramo (mg): magnis (81 mg), kalcis (186 mg), kalis (6 mg), natris (650 mg), sulfatai (375 mg), chloridai (1204 mg) ir hidrokarbonatai (243 mg).
„Birutės“ negazuoto mineralinio vandens kaina - 0,58 euro/1,5 litro. Įsigyti galima šalies mažmeninės prekybos centruose. Aš pirkau „Iki“, taip pat yra ir „Maximoje“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)