, ,

Amazonės lobiai plaukams. „Rahua“

08:33


JAV gaminama plaukų ir kūno priežiūros kosmetika „Rahua“, kuri tariasi „rava“ ir didžiuojasi specifiniu aliejumi iš Amazonės atogrąžų miškų. Jo botaninis pavadinimas Oenocarpus Bataual. Lietuvos kalbininkų nuomone, tai aliejinė vynpalmė, arba Arekinių šeimos aliejinis augalas, vedantis valgomus vaisius. Aš toliau jį vadinsiu rahua, kaip ir prekės ženklas.

Pamenate, rašiau apie žurnalo „Moteris“ numerį, skirtą ekologijai? Ten buvo straipsnis apie aliejus ir kaip vienas labiausiai patinkančių paminėtas puošniųjų atalių aliejus. Teko tikrintis internete, kas tai yra, nes perskaičiau pavadinimą ir nulis idėjų! Paaiškėjo, kad jis užsienyje žinomas babassu, babassou pavadinimu ir jei būtų parašyta „babassu“, man jis būtų bent jau girdėtas.


Kas paneigs, kad į Lietuvą pirmiausiai „ateina“ aliejai, išpopuliarėja kažkuri rūšis, žmonės juos įsimena tarptautiniais pavadinimais, o tada kalbininkai įsigalėjusius įpročius bando permušti savo rekomendacijomis? Tebūbnie, kad ir dešimties metų senumo.

Alyvpalmių aliejus, kopūstpalmių aliejus, vynpalmių aliejus, kiaulpalmių aliejus, slyvpalmių aliejus. Dar pamenate, kuris iš jų yra rahua? Susipainiojau ir pati. Bet pasižiūrėjusi į pirmą pastraipą primenu, kad tai vynpalmė. Kalbininkų rekomendaciją, sudarytą 2003 metais, galite pažiūrėti šioje nuorodoje.


„Rahua“ šampūnas


Purinančius šampūno ir kondicionieriaus mėginius pirkau nemokamai siunčiančioje Didžiosios Britanijos parduotuvėje „Love Lula“. Porelę dėl to, kad mažiausias 12 ir 10 ml kiekis parduodamas kartu, kaip vienas vienetas. Ir tai yra mažiausias kiekis, kokį įmanoma išbandyti.

„Rahua“ sudomino todėl, kad šiuo prekės ženklu prekiauja liukso klasės kosmetiką besirenkančios eko parduotuvės. Ir dar, prisiklausiusi radijo laidų, išgirdau, kad pas mus vis dar pasigendama kosmetikos, kuri veiktų ir suteiktų efektą, nepaisant to, kad tokios yra apsčiai ir tikrai įmanoma apsieiti be plastmasinių silikonų. Tarkime, kaip profesionalaus JAV stilisto sukurtas „John Masters Organics“ ženklas, parduodamas Lietuvoje. O jei neatmesti atsisiuntimo, tai pasaulis beveik begalinis.

Atsiliepimai apie „Rahua Voluminous Shampoovarijuoja nuo stebuklingas iki nuvylė. Sudėtis graži, bet palyginti trumpa ir panašu, kad viskas statoma ant stebuklingo rahua aliejaus. Galvą kasdien plaunu muilindama po du kartus, todėl buvo smalsu, kiek kartų užteks 12 mililitrų šampūno.

Šampūnas tirštas, net standus. Šviesaus medaus spalvos ir panašios konsistencijos. Su mėginuku galvą ploviau dvi dienas netaupydama. Taupant gal ir trims dienoms būtų užtekę. Putoja smagiai ir nemažai, puta standi, o pats šampūnas slidžiai slysta per plaukus. Nežinočiau, sakyčiau, kad putoklis jame SLS ar ALS. Saugus dažytiems plaukams.

Levandų ir eukaliptų eteriniai aliejai šampūne virsta gaiviu Amazonės miško aromatu.

Bandydama tokius nepigius gaminius labiau noriu, kad jie kažkuo neįtiktų. Netinka ir galvos nebeskauda. Deja, šis šampūnas tiko viskuo: skalsumu, putojimu, išplovimu, galutiniu efektu. Plaukai blizga, įgavo purumo ir akivaizdžios apimties, kuri puikiai išsilaiko iki kito plovimo. Nesausina galvos odos ir būtų tobulas riebių plaukų turėtojams, nes švaros jausmas stiprus ir plaukai ilgai nesiriebaluoja.

Minusas, ištaisomas normalia pakuote: spaudžiant šampūną iš pakelio, jo šviesiosios pusės paviršius trupėjo gabalais. Dar vienas minusas yra didelė šio šampūno kaina. Daugiau minusų jis neturi.

Rahua aliejus

Šampūnas nuostabus, įdomu, kas yra rahua aliejus ir apskritai, kokia šios kosmetikos linijos sukūrimo istorija.

„Rahua“ įkūrėjęs yra Niujorko plaukų meistras Fabian'as Lliguin'as. Jis 1990-aisiais sužinojo apie rahua aliejų iš Atogrąžų miškuose gyvenančių genčių (nerizikuosiu versti jų pavadinimų) moterų. Dirbdamas su šiuo aliejumi pastebėjo, kad jis puikiai atgaivina nusilpusius, pažeistus klientų plaukus, nuramina galvos odos sudirgimus.


Teigiama, kad paslaptis slypi molekulinėje rahua struktūroje, kadangi šio aliejaus molekulės tokios mažos, kad sugeba giliai įsiskverbti į plauko paviršinį sluoksnį.

Taip rahua aliejus tapo „Rahua“ plaukų linijos žvaigžde, o kompanija toliau bendradarbiauja su vietinių genčių moteris, laikydamasi aplinkai draugiško, tvaraus verslo principų. 

Rahua aliejus pasižymi ypač aukšta, 80 proc. viršijančia Omega-9 koncentracija, jame daug riebiųjų rūgščių, kurios intensyviai maitina odą ir plaukus. Teigiama, kad savo savybėmis jis panašus į alyvuogių aliejų. Be to, rahua aliejų vietinės gentys naudoja ir maistui, Keliuose šaltiniuose radau, kad rahua palmės yra vienas paklausiausių augalų komerciniam auginimui, nes iš jų vaisių išgaunamo aliejaus paklausa auga, o jos pačios nėra reiklios.

„Rahua“ kondicionierius




Purinančio „Rahua“ šampūno brolis, tos pačios serijos kondicionierius, kuris didelio įspūdžio kaip nuplaunamas kondicionierius nepaliko. Sudėties pagrindas panašus į šampūno - žolinė ištrauka, įvairūs aliejai, tarp jų rahua iš Amazonės miškų. Kvapas toks pats, tik kelis kartus silpnesnis.

Užtepus ant plaukų, šis kondicionerius į juos susigeria. Nesausina plaukų, bet užtepei ir nebėra. Jaučiasi, kad plaukai pasipūtę, bet taip ir nesupratau, jis drėkina ar maitina. Reikėtų labiau išreikšto puoselėjimo poveikio.

Minusas, kad į plaukus susigėręs kondicionierius kitą dieną taranavo šampūno darbą - jis nenorėjo putoti, tiesiog nyko plaukuose. Nutariau mesti per bortą patarimus naudoti tą pačią kosmetikos liniją ir panaudojau įprastą kondicionierių. Po jo „Rahua Voluminous“ šampūnas vėl atgavo savo slidumo ir putojimo savybes.

Išvada - visos pakuotės žaidimams su vandeniu nepirkčiau, nes brangus ir savo poveikiu nesužavėjo.Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Kadangi „Rahua“ kondicionierius yra ypač lengvas, jis puikus kaip nenuplaunamas - plaukai pasipūtę, blizga, neapsunkinti, Ir reikia tam vos mažo lašelio.

„Rahua Voluminous Shampoo“ sudėtis, INCIAqua, Herbal Infusion of Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract* and Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Extract*, Coco Betaine, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sea Salt, Saccharum Officinarum (Molasses) Extract, Glycerin, Caprylic Acid, Glycine, Oenocarpus Bataual (Rahua, Ungurahua) Oil, Hydrolyzed Quinoa, Potassium Sorbate (plant derived), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Citric Acid, Panthenol, Chlorophyll.
*Organic Ingredients.

„Rahua Voluminous Conditioner“ sudėtis, INCIAqua, Herbal Infusion of Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract and Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Behentrimonium Methosulfate (Colza Oil), Glycerin, SimmondsiaChinensis (Jojoba) Seed Oil, Oenocarpus Bataua (Ungurahua) Oil, Stearylkonium Chloride (plant derived), Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Hydrolyzed Quinoa, Potassium Sorbate (plant derived), Tocopherol (Vitamin E), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Panthenol, Citric Acid.
* Organic ingredient.


Įsigyti galima „Naturisimo“, čia šampūnas kainuoja 27 svarus/275 ml, kelioninio dydžio pakuotė 7 svarus/60 ml. Atitinkamai „Love Lula“ šampūno kaina ta pati.

Kondicionieriaus kaina „Naturisimo“ 28 svarai/275 ml, kelioninio dydžio pakuotė - 7,5 svaro/60 ml. Ta pati kaina ir „Love Lula“.

Mano išbandytas mėginukų rinkinys kainavo 2 svarus, pirkau parduotuvėje „Love Lula“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)