, , ,

„Smooze!“ vaisinė tyrė, virstanti ledais

08:22


Indonezijoje, rytų Sumatros ūkyje pagaminta ir supakuota vaisių tyrė „Smooze!“, kurios pagrindas -šviežias kokosų pienas. Parduodama „porcijuota“ po 65 mililitrus, kuriuos galima laikyti sandėliuke, o pribrendus reikalui tereikia sušaldyti šaldiklyje ir viskas, jau turime nuostabių nekaloringų vaisinių ledų. Jų iš niekur sudėtingai siųstis nereikia - „Smooze!“ prekiauja Lietuvos parduotuvės „Assorti“, esančios Vilniuje.

Kadangi labai mėgstu vaisinius ledus, jaučiau, kad čia gali būti geras variantas. Tiems, kuriems vaisiniai ledai asocijuojasi su šaldytu vandeniu, dažiklių ir kvapiklių pluoštu, turiu pasakyti, kad šis variantas yra iš dalies kreminis dėl kokosų sudėtyje, ledams saldinti naudojamas cukranendrių cukrus ir jie nėra iščiustyti.

Mano turimas variantas yra kokosų ir mangų derinys, tačiau taip pat yra tik kokosinių, kokosų + ananasų bei kokosų + guavos.

Kokosai yra naujasis supermaistas, sveikos gyvensenos puoselėtojai rekomenduoja naudoti ir kokosų aliejų, ir vandenį, kuris puikiai malšina troškulį, o abu bendrai - spartina medžiagų apykaitą.

Šiaip taisyklė labai paprasta - norisi atsigaivinti, gerkite vandenį, o ne dairykitės ledų. Ir šiuose leduose yra cukraus, todėl priskiriu juos kategorijai, kai norisi ko nors skanaus, bet ne vietoje gėrimo. „Smooze!“ saldumas yra labai atsargus, man jie dar mažiau saldūs negu šaldytų bananų ledai ir neduoda rimtos cukraus dozės sukeliamo energijos pliūpsnio. Egzotiška ir labai skanu.

„Smooze!“ yra šviežio kokosų pieno ir tropinių vaisių kombinacija, kurioje nėra pieno, gliuteno, dirbtinių saldiklių, dažiklių ir kvapiklių. Šiuos ledus rekomenduojama šaldyti 15 valandų.

Užšaldytą tyrę galima naudoti kaip kremiškumo suteikiantį priedą mėgstamiems glotnučiams ar proteinų kokteiliams.

„Smooze!“ ypač tinkamas sportuojantiems, kalorijas skaičiuojantiems žmonėms, kadangi vienoje šių ledų porcijoje yra vos 67 kilokalorijos.

Kokosų ir mangų ledų „Smooze!“ sudėtis: mango sultys iš tyrės (48%), kokoso pienas (40%), natūralus cukranendrių cukrus, vaisių pektinas, citrinų rūgštis, natūralios vaisių kvapiosios medžiagos, askorbo rūgštis (vitaminas C).

„Smooze!“ gamina Didžiosios Britanijos kompanija „Think Products Europe“.

„Smooze!“ kaina - 3,59 euro/345 gramų dėžutė (5 vnt x 65 ml).



Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)