, , ,

„Little Ondine“ revoliucija: bekvapis nulupamas nagų lakas

08:23

„Lille Ondine“ nulupamas nagų lakas

Pamirškite minus 3, minus 5 ar net visus minus 7 aršiausius nagų lako ingredientus. Kam tenkintis minimumu, jei galima turėti maksimumą su naujos kartos nagų laku, pagamintu iš vandens, dervų ir natūralių dažiklių? Ir dar be to jis bekvapis. Gėris! Tai Didžiosios Britanijos „Little Ondine“, arba mažoji undinėlė, pasiruošusi padėti nejaučiamai lakuoti nagus biure, traukinyje, paskaitoje, paplūdimyje ar bet kur kitur, kur užtektų tik prasukti įprasto lako buteliuką ir į pakaušį iškart susmigtų žudantys žvilgsniai.

Kuo dar ypatingi šie „Little Ondine“ lakai? Jie saugiai nulupami (angl. peel off), jei lakas apsitrynė, aptrupėjo ir ir atrodo negražiai.

Mano rankose - blizgi rausva „Little Ondine“ nagų lako spalva „Pretty in Pink“. Lakavau nagus, katė nieko nepastebėjo. O bendras įspūdis būtų toks - kvapo nėra, o atrodo, kad būtų kaip su geliu nulakuota.

Nuo to momento, kai išgirdau apie „Little Ondine“ nagų lakus, norėjau tokio. Nes tai tikra revoliucija ir visiškai naujas etapas nagų lakų istorijoje. Ne nauja buteliuko forma, ne nauja spalva, o visiškai naujas turinys.

Sudėtingas kelias į Lietuvą

Neklauskite, kaip aš jį gavau. Nes kai prisiruošiau pirkti, paaiškėjo, kad Didžioji Britanija dėl teisinių ribojimų neleidžia į užsienį siųsti nagų lako. Viską, ką nori, tik ne tai. Na, ir dar kvepalų neatsisiųsi irgi. Todėl teko pasukti galvą, kaip ir per ką jį parsigabenti į Lietuvą, kad turėčiau įmanomai sveikiausią alternatyvą.

Tad kam reikėjo ieškoti aplinkkelių?

Stiprus kvapas yra viena priežasčių, kodėl nagų lakuoti nemėgstu ir tą darau retai. Nuvalymas dėl to nežavi irgi. Iš kitos pusės, nulakuoti nagai gražu ir jeigu naudojimas būtų malonesnis, mielai tuo užsiimčiau.


Kai pasirodė natūralesni nagų lakai, tikėjausi, kad bus dingusi ir ta žudanti smarvė. Ne. Turėjau „SPA Rituals“, „Benecos“, „Zoya“, „Avril“ nagų lakus ir užmerktomis akimis neatskirčiau jų nuo įprastinių lakų, tebūnie pirmųjų sudėtis ir gražesnė. Daugiausiai dėl šios priežasties labai sudomino kokybiškai naujas nagų lakas.

Padenk, nešiok, nulupk

Nepaisant naujo turinio, neverta apsigauti, kad šitas nagų lakas neva nesausina nago plokštelės ar apskritai yra nejaučiamas. Jaučiamas. Juk pagamintas taip, kad nenutekėtų spalvota srovele į kriauklę, kai pirmą kartą nusiplaunate rankas.

Bet šįkart ne vien etiketėje dėstomi faktai, tačiau ir pojūčiai rodo, kad nagų lako formulė yra naujoviška ir tikrai kitokia nei visų kitų nagų lakų, esančių rinkoje.

Ypatybės:

  • Prieš dengiant laku nagai, kaip jau įprasta, turi būti nuriebinti - nuplauti su muilu ir nusausinti,
  • Lakuoti reikia vienu, dviem sluoksniais,
  • Jeigu lako pakliuvo ne ten, kur reikia - būtina nuvalyti išteptą vietą iškart, antraip išdžiūvus patempsite „terliūzą“ ir kartu su juo nusilups visas nagas,
  • Greitai džiūsta, tačiau dėl sudėties ypatybių reikėtų vengti vandens bent valandą po nulakavimo,
  • Nusiima lako kraštą užkabinus ir švelniai patempus.
Po pirminės euforijos truputį aprimau, perskaičiusi instrukcijas, išdėstytas atskirame lankstinuke. Ir vandens saugotis reikia, ir iškart valyti užtiškimus „ne į temą“. Ir netgi, ko niekad neakcentuoja įprastinio nagų lako gamintojai, leisti nagams kartais pailsėti - tai yra daryti pertraukas nuo šito grožio.

„Litlle Ondine“ lako konsistencija yra vos guminė, tačiau plokščias ir gan tankus šepetėlis gerai paskirsto laką ant nago. Kadangi teko valyti vos vieną nagą nuo perteklinės lako masės, vertinu, kad šepetėlis yra patogus ir preciziškas.

Vienas spalvos sluoksnis mano skoniui yra per mažai, nes „Little Ondine“ lakas yra iš dalies permatomas. Du - kaip tik tai, ko reikia.

Džiūsta labai greitai. Nusilakavusi rankų nagus sugebėjau užmigti porai valandų ir atsikėliau su nesugadintu darbu, nors paprastai ant nulakuotų ir tarsi nudžiūvusių nagų atsispaudžia patalynės linkis ar bent audinio raštas.

Žiūrisi fantastiškai. Jei galima panaudoti tokį žodį, „Little Ondine“ nagų lakas atrodo putlus, panašus į gelinį.

Renkantis spalvas siūlau kreipti dėmesį į spalvos aprašymą. Panašiai kaip ir „Kvapų namai“ savo lūpdažiams, „Little Ondine“ naudoja asociatyvias nuotraukas. Ir jei bus parašyta pink, angl. rožinė, tai ir bus rožinė spalva. Tai akcentuoju todėl, kad ir man nuotraukos gavosi tokios, kaip ir gamintojui, bet realiai „Little Ondine“ spalva yra barbiškesnė.


„Litlle Ondine“ nuotrauka
Laikymasis - šito pasakyti negaliu, nes tą pačią dieną įvyko skaudi buitinė trauma, vieną nagą teko tvarstyti, kitus - nuvalyti. Bet kelias dienas šis lakas, sako, atlaiko.


Litlle Ondine rausvas nulupamas lakas
Undinės nulupamas nagų lakas
Gamintojo nuotrauka:

„Litlle Ondine“ nuotrauka
Kaip jau minėjau, „Little Ondine“ nagų lakas parduodamas Didžiosios Britanijos rinkoje, todėl reikia ieškoti draugų ir kitų pagalbininkų, norint jį turėti.

„Little Ondine“ nagų lako sudėtis, INCIAqua (Water), Polyurethane-35, Acrylic, Hydroxypropyl Methylcellulose, Triethanolamine, Laureth-21, Glycerine, Mica, CI77891, CI12490.

„Little Ondine“ parduotuvėje „Love Lula“ kainuoja 9,2 svaro/10,5 ml, gamintojo puslapyje kaina tokia pati - 9,2 svaro/10,5 ml.

Visą paletę galite pamatyti gamintojo puslapyje, taip pat gaminami vadinamieji nagų lakai-dvyniai: gražuoliai. Na tikrai, britai turi kuo didžiuotis ir kuo nustebinti :)

Man dar be galo graži spalva „Lava“. Rašausi į norų sąrašą, gal net ir dvynių variante :)


„Little Ondine“ nuotrauka


Jums dar gali patikti

8 komentarai (-ų)

  1. Kaip įdomu! Nagų nelakuodavau (nebent labai retai) irgi dėl tos pačios priežasties - nepakenčiamo kvapo. Kartą net buvau sugalvojus, kad būtų įdomu "pažaisti" su vaikiškais nagų lakais, kurie iš esmės, manau, panašūs į "Little odine" savo formule. Irgi pagaminti vandens pagrindu, tik ne nusilupa, o nusiplauna. Norėčiau pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi sunkiai ėjosi tikėti, kad jis bekvapis. Ir tai buvo pirmas dalykas, kurį patikrinau - atsargiai prasukau kamštelį, pauosčiau... Ir NIEKO!!! :)

      Panaikinti
  2. Labas kur siauliuose rasti pirkti. Lb noriu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra jų Lietuvoje, reikėtų siųstis iš Didžiosios Britanijos :)

      Panaikinti
    2. Trečioje nuo pabaigos pastraipoje nurodžiau dvi parduotuves: "Love Lula" ir paties gamintojo, nes skiriasi asortimento dydis. Toliau Supermamų internetiniame forume, skyrelyje Internetinės parduotuvės susiraskite tarpininkus, kurie dirba su UK. Ir kurių sąlygos patiks labiausiai, tų ir paprašykite pagalbos :)

      Panaikinti
    3. Trečioje nuo pabaigos pastraipoje nurodžiau dvi parduotuves: "Love Lula" ir paties gamintojo, nes skiriasi asortimento dydis. Toliau Supermamų internetiniame forume, skyrelyje Internetinės parduotuvės susiraskite tarpininkus, kurie dirba su UK. Ir kurių sąlygos patiks labiausiai, tų ir paprašykite pagalbos :)

      Panaikinti