, , ,

Žolinis liftingas iš alembiko

08:48


Lietuviškos kilmės rankų darbo stebuklas, kuris iškart atsako į klausimą, kam reikalingas toks daiktas kaip alembikas. Kitaip kalbant, varinis aparatas su vamzdeliais, skirtas augalams distiliuoti - tokius parduoda „Kvapų namai“ ir jie tikrai nepigūs.

Kai alembikai buvo pradėti vežti į Lietuvą, net neįsivaizdavau, kad su laiku atsiras tiek entuziastų, kurie norės distiliuoti Lietuvoje išaugusius augalus. Tačiau vien užmetus akį į „Kvapų namų“ įkūrėjos administruojamą feisbuko grupę „Aromatinės diskusijos“ aišku, kad alembikai ant lentynos krašto nedulka. 

Šiemet teko lankytis netoli Vilniaus esančiame levandų kaimelyje „Lavender Village“ ir jame taip pat levandų vanduo laša iš alembiko.

Priešingai parduotuvėse parduodamiems mono variantams, aš išbandžiau du lietuviškus multi variantus, kurių vieną aprašiau „Natūraliame ID“. Lietuvos pievos leidžia distiliuoti augalus, kurių hidrolatų pardavime matyti net neteko: raudonųjų dobilų, gelsvių. Čia pati sau atsakiau į klausimą, kuo jie išskirtiniai.

Abu lietuviški multi-hidrolatai buvo buteliukuose su purkštukais - švelnūs, drėkinantys, gaivinantys. Malonūs naudoti ir traukiantys kartoti. Kuo ypatingas turimas dabar?

Jis ne veltui supiltas į paprastą buteliuką, nes skirtas ne purkšti, o tepti. Be kitų sudėtinių dalių, jame dominuoja mėtos. Sakyčiau, kaip tik tinkamas mėtų kiekis, kad tonizuotų, bet nesukeltų nemalonaus odos šaldymo jausmo.

Smagiai tonizuoja odą, ją gaivina ir regimai pataiso veido kontūrą, švelniai pakeldamas jį į viršų. Tepu jį ant veido su vatos diskeliu.

Nuostabus natūralus žolinis liftingas, skatinantis nebijoti eksperimentuoti.

Be kainos, jis neįkainojamas. Aš gavau jį dovanų :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)