, , , , , , , , , ,

Kosmetikos naujovės: pudros, šampūnai, dilgėlių ir uogų projektai

11:01

                                                                                           „Alima Pure“ nuotrauka

Natūralios kosmetikos gamintojai įvairiose šalyse vėl primena apie save. Kai kas sukūrė turiniu naujus produktus, kai kas - tiesiog akiai labai patrauklias jų formas. Skaitome, žiūrime ir galbūt planuojame!

„Alima Pure“ kompaktinės pudros
                                                                                                „Alima Pure“ nuotrauka

JAV „Alima Pure“ pagamino kompaktinę pudrą ir dar kartą įrodė, kad išlaiko nerealiai aukštą kokybės lygį. Ši įmonė savo laiku buvo viena iš nedaugelio amerikietiškų kosmetikos gamintojų, kurie sąmoningai rinkosi griežtą europietišką BDIH sertifikavimą ir iki šiol gamina „švarios“ bei minimalistinės sudėties birias pudras.

Kompaktiškame „Alima Pure“ pudros variante gausu įvairių aliejų, ekstraktų ir kitų gėrių, nėra talko ir kitų panašių nevienareikšmiškai vertinamų sudedamųjų dalių. Kas nemėgsta birių pudrų, atkreipkite dėmesį į šią. Beje, jos gamybos šalis yra Italija.

Kalbant apie pudrų sudėtį, jų formulė labai skiriasi nuo birių, kur viso labo keturi ingredientai: žėrutis, titano dioksidas, cinko oksidas ir geležies oksidai.

Tuo tarpu kompaktinėje dominuoja žėrutis su šilko švelnumo ryžių pudra bei antioksidaciniu erškėtuogių kompleksu. Jame yra, žinoma, atstatančio ir gydančio erškėtuogių aliejaus, drėkinančio ir tonizuojančio nakvišų aliejaus, raminančio ir priešuždegiminio alavijo lapų ekstrakto, gaivinančio ir maitinančio argano aliejaus, taip pat medetkų ir ramunėlių ekstraktų. Pastarieji veikia prieš uždegimus ir saugo odą.

Žinoma, atspalvių pasirinkimas nėra toks platus, kaip birių, bet pakankamas, kad įvairių odos spalvų ir atspalvių moterys prisitaikytų geriausią variantą. Paletė mažesnė, tačiau gamintoja teigia, jog kompaktinės pudros ant veido dengiasi ploniau ir peršviečiamiau negu birios, todėl šitiekos atspalvių - užtektinai.

„Alima Pure“ kompaktines pudras po vieną galima pažiūrėti gamintojo tinklalapyje, arba visą paletę bendrai:


Šios pudros kaina 34 JAV doleriai/9 gramai.

„Couleur Caramel“ mozaikos ir rudens/žiemos kolekcija

Prancūzijos dekoratyvinės kosmetikos žvaigždė, inovatorė ir pionierė „Couleur Caramel“ toliau stebina naujienomis. Be to, kad rudeniui dedikavo naują makiažo liniją, ji neseniai rinkai pristatė ir dvi mozaikines pudras.

Mozaikinės kompaktinės pudros yra dviejų atspalvių - „N°232 Teint Clair“ ir „N°233 Teint Mat“. Jos suteikia veidui švytėjimo ir lengvą bronzuojantį efektą.


Šviesi:
                                                                              „Couleur Caramel“ nuotrauka
Tamsesnė:
                                                                                    „Couleur Caramel“ nuotrauka


Šios pudros kainuoja po 29,90 euro/13 gramų.

Nerealaus grožio ir įpakavimo, rožėmis nubarstyta riboto leidimo pudrą „Couleur Caramel“ buvo pristačiusi su 2014 metų pavasario kolekcija ir tai jau yra istorija. Pažvelkite, vienos nuostabiausių pakuočių, kokias tik yra tekę matyti:

                                                                                         Chokomag.com nuotrauka

2015/216 metų „Couleur Caramel“ makiažo kolekcijos „Double je“ (iš prancūzų kalbos versčiau kaip „Dvejopa aš“) video pristatymą galima pamatyti gamintojos puslapyje.


Bus du skirtingų spalvų akių šešėlių rinkiniai, du lūpdažiai, nagų lakai. Beveik kaip visada, tačiau apžaista labai gražiai. 

Naujoji kolekcija prekyboje dar nepasirodė, o išsamios mozaikinių pudrų sudėties „Couleur Caramel“ nepateikia.

„So'Bio étic“ tušas su įspūdingu šepetėliu

Kita Prancūzijos bendrovė „So'Bio étic“ sujungė tris blakstienų tušo savybes: jis blakstienas ilgina, tankina bei užriečia. Spalva - prabangi juoda. Ir užbaigė savo kūrinį „Mascara audacieux triple action 01 noir chic“ įspūdingu riestu šepetėliu. 

Jei ne šis šepetėlis, kažin, ar būčiau išskyrusi tušą. Bet kadangi pastaraisiais metais kosmetikos gamintojai pasuko priešingu keliu: šepetėlius plonino, šerelius trumpino... C'mon, su kai kuriais dažytis išvis neįmanoma, tebūnie tai labai pažangu ir inovatyvu, todėl gera matyti labiau tradicinį variantą.


                                                                                       „Mondebio“ nuotrauka

Tušas pagamintas įvairių natūralių vaškų pagrindu, su saldžiųjų apelsinų hidrolatu, ricinų, argano, saulėgrąžų aliejais ir netgi liepų ekstraktu. Aliejai, deja, antroje ingredientų sąrašo pusėje, tačiau pirmoje yra tokia stearino rūgštis, arba riebioji rūgštis, veikianti kaip emolientas. Šios rūgšties ypač daug yra sviestmedžio ir kakavos sviestuose. Taip pat nemažai kondicionuojančių riebiųjų alkoholių (C12-C16 Alcohols), todėl be regimo efekto tušas turėtų puoselėti blakstienas.

Tušo kaina 11,95 euro/10 ml.

Sausieji šampūnai

Visuomet galvojau, kad vadinamieji sausieji šampūnai, kurie savo esme yra riebalus sugeriantys milteliai ar pudra, aktualūs tik iš lovos nepakylantiems ligoniams. Nes kas gali sutrukdyti maudynėms, juo labiau, kai švarūs, prižiūrėti plaukai yra vienas neatsiejamų gyvenimo malonumų? 

Kaip ten bebūtų, realijos įneša savas korekcijas ir sausieji šampūnai įgauna vis didesnį populiarumą. Nenorite tam naudoti elementaraus krakmolo, molio ar, tarkime, ryžių miltų? Tam, kad nepurkštume ar nebarstytume galvų sintetinių kvapiklių prikimštomis priemonėmis - natūralios kosmetikos gamintojų atsakas.


                                                                                                  „Naturisimo“ nuotrauka

Sausasis „Rahua“ šampūnas, pagamintas molio ir valgomojo manijoko (Cassava root) pagrindu. Kvepia vanile ir anyžiais.

„Rahua“ kompanija savo produktuose naudoja Amazonės lobius ir šiuo atveju man pirmą kartą girdimas valgomasis manijokas ir yra tas lobis, kuris buvo kasdien naudojamas Amazonės žmonių. Jis kaip ir molis sugeria perteklinį sebumą, vandenį, sutraukia nešvarumus. Anyžiai turi antiseptinių savybių ir su vanile palieka plaukuose švelnų aromatą.

Jo kaina - 30 svarų/51 gramas.



                                                                                        „Naturisimo“ nuotrauka

Sausojo „Tabitha“ šampūno sudėtis žymiai ilgesnė. Jis pagamintas su tapiokos, ryžių, kaštonų, kukurūzų miltais bei valgomąja soda. Ne ką mažiau svarbi dalis, kaip teigia gamintojas, terapiškai veikiančių augalų kompleksas, kuriame yra varnalėšų, dilgėlių, taukės ekstraktų.

Sunku pasakyti, koks galėtų būti šio šampūno kvapas, nes jame daug kvepiančių dalykų: rožių oto, pelargonijos, mira.

Žadama, kad „Tabitha“ šampūno nesimato galvoje ir ant plaukų.

Šio šampūno kaina 28,95 svaro/100 gramų.

Latvijos „Madara“ dilgėlių projektas Suomijai


                                                                                        „Madara“ nuotrauka

Sparčiai užsienio rinkose besiplečianti Latvijos „Madara“, nukeliavusi net iki Australijos, kartu su Noora Shingler pristatė lokalų projektą Suomijai. DD kremą „Nokkonen DD Balm“ (drėkina, minkština)  ir DD purškiklį su šiaurinėmis dilgėlėmis (drėkina, ramina). Ir ką galvojate, jų gauti pasirodo, įmanoma, tik Suomijoje, todėl nei radau sudėčių (kurios vistiek bus geros :) ), nei pardavimo vietų.

DD kremai (angl. daily defense, arba kasdieninė apsauga) yra dieniniai kremai, dažnai su apsauga nuo saulės, saugantys nuo drėgmės praradimo, maitinantys bei išlyginantys odos toną.

Pati „Madara“ neatmeta galimybės panašius projektus organizuoti ir kitose šalyse. Kodėl ir ne Lietuvoje? Turime ir mes augalų, kuriuos galėtume panaudoti.


„Uoga Uoga“ grožio namas
                                                                                      „Uoga uoga“ nuotrauka

Smagi naujiena Lietuvoje - rugpjūčio Kaune atsidarė „Uoga uoga“ grožio namas, kuriame daromi makiažai, manikiūrai, pedikiūrai, tvarkomi plaukai.  Ir viskas tik su natūraliomis priemonėmis.

Pačios priemonės, paslaugų kainos - kiekvieno asmeniniam sprendimui.


Aš manyčiau, kad kol kas tai yra pats žaliausias grožio salonas Lietuvoje ir būtų smagu, jei tokių atsirastų ir daugiau.

Tik šiame uogų name kol kas yra ir „Uoga uoga“ natūralių akių šešėlių linija. Spalvos atrodo gražiai:


                                                                                  „Uoga uoga“ nuotrauka

„Uoga uoga“ grožio namo pasiūlymų ir kainų ieškokite čia.

Ekonominis „Alterra“ SPA


Nuo SPA uogų grožio name Kaune - prie ekonominio SPA Vokietijoje.

Iš principo įdomu, kad ekonominių, tikrai pigių ekologiškų priemonių „Alterra“ gamintojas, kuris savo esme yra milžiniškas koncernas „Rossmann“, žaidžia dar ir su nebrangiomis, riboto leidimo SPA priemonėmis.


„Fruity SPA“, arba vaisinis SPA pagamintas su mėlynėmis, avietėmis bei kiviais. Iš kairės į dešinę, kaip ir reklaminėje nuotraukoje, yra du rankų kremai: mėlynių ir aviečių, kivių nagų stipriklis, avietinis aliejus nagams, lūpų aliejai: avietinis ir kivių, aviečių rankų kaukė ir mėlynių rankų šveitiklis.

„Alterra“ linijos „Fruity SPA“ kainos svyruoja nuo 2,49 iki 3,29 euro. Kol kas šios linijos ir jos gaminių sudėčių „Rossmann“ interneto parduotuvėje nėra.



„Alima Pure“ pudros „Pressed Foundation with Rosehip Antioxidant Complex“ sudėtis, INCI
Mica, Oryza Sativa (Rice) Powder, Zinc Stearate,Tocopherol, Squalane, Benzyl Alcohol, Parfum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Limonene, Dehydroacetic Acid, Linalool, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Extract, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract,Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract, Rosa Rubiginosa (Rosehip) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Peel Oil, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract [+/- CI 77891, CI77491, CI 77492, CI 77499].


„So'Bio étic“ tušas „Mascara audacieux triple action 01 noir chic“ sudėtis, INCI: Aqua (water), Cera alba (beewax)*, Citrus Aurantium Dulcis (orange) fruit water*, Rhus Verniciflua Peel (wax) cera, Glyceryl behenate, Glycerin, Alcohol, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax), Sucrose Stearate, Acacia Seyal gum*, C12-C16 Alcohols, Cera Carnauba (Copernicia Cerifera (Carnauba) wax)*, Hydrogenated Castor Oil Dimer Dilinoleate, Palmitic acid, Hydrogenated Lecithin, Ricinus Communis (Castor) seed oil*, Glyceryl Caprylate, Argania Spinosa (Kernel) oil*, Calcium aluminum Borosilicate, Sodium Dehydroacetate, Phospholipids, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (sunflower) seed oil, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Sodium phytate, , Dehydroacetic acid, Citric acid, Tilia Tomentosa bud extract*, Sodium Benzoate, Potassium sorbate. May contain : CI 77499 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), CI 77491 (iron oxides), CI 77007 (ultramarines), CI 77891 (titanium dioxide), CI 77742 (manganese violet), CI 77510 (ferric ferrocyanides), Mica, Silica.

„Rahua“ šampūno „Voluminous Dry Shampoo“ sudėtis, INCIFuller’s earth (Clay), Organic Tapioca Starch (Cassava root), Illicium Verum (Star Anise), Vanilla Planifolia, Citric Acid.

„Tabitha James Kraan“ šampūno „Organic Dry Shampoo for Fair Hair“ sudėtis, INCI: Manihot Utilissima (Tapioca), Oryza Sativa (Rice), Castanea Sativa (Chestnut), Sodium Bicarbonate, Cicer Arietinum (Chick Pea), Zea Mais (Maize Powder), Arctium Lappa (Burdock Root), Anthemis Nobilis (Chamomile), Citrus Limon (Lemon), Symphytum Officinale (Comfrey), Camellia Sinensis (White Tea), Solanum Tuberosum (Potato), Urtica Dioica (Nettle), Cymbopogon Citratus (Lemongrass), Pelargonium Graveolens (Rose Geranium), Rosa Damascene (Rose Otto), Commiphora Myrrha (Myrrh), Citral, Geraniol, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)