, , , ,

Prancūziškas tušas „Lady Green“/levandų eterinio aliejaus eksperimentas

09:24

prancūziškas ekologiškas tušas, Lady Green mascara brush

Prancūziškos eko kosmetikos gamintoja „Lady Green“ savo gaminius įvardina kaip smagius, pozityvius ir skirtus jaunai merginai. „Šypsokis, tu graži“ - primenama „Lady Green“ puslapyje. Turiu pasakyti, kad pagal kainas niekaip nepasakysi, kad gaminiai skirti jaunai auditorijai o pakuotės taip - panašios į kartoninius žaisliukus ir mano amžiaus kategorijai, kuri jau seniai nebe paauglystė, jau nebūtini :)

Dabar naudoju „Lady Green“ blakstienų tušą su marulų ir saulėgrąžų aliejais, orchidėjų ekstraktu bei augaliniais vaškais.

Gamintojas žada, kad stipriai pigmentuotas tušas padengs ir pailgins blakstienas, suteiks joms apimties, intensyvų ir dramatišką efektą. Rezultatas - blakstienos wow!

Mano asmeninė patirtis rodo, kad natūraliems ir ekologiškiems blakstienų tušams yra drąsu žadėti teatrališką wow efektą, nes dar nemačiau tokio, kuris kaip lygus su lygiu konkuruotų su sintetiniais analogais, o mačiau nemažai ir visokių. Aišku, jau pastarieji kartais taip prideda košės ant blakstienų, norisi prieiti ir pavalyti svetimas akis.

„Lady Green“ tušo pliusai:

  • Pakankamai intensyvi juoda spalva,
  • Patogus, ne per tankus ir ne per skystas šepetėlis,
  • Maloni paties tušo konsistencija,
  • Neišskirčiau nei blakstienų ilginimo, nei storinimo, bet faktas, kad darydamas visko po truputį jis tikrai šauniai išryškina akis.
Kas nelabai patiko, kad į vakarą, labiau pasimarksčius „Lady Green“ tušas tepa paakius. 

Tai būtų visai nesvarbu, nes jis nėra atsparus drėgmei ir visiems gyvenimo netikėtumams, tačiau byrėdamas nuo blakstienų jis truputį jautrina akis. Žinoma, irgi ne tiek, kad spaustų ašaras ar sukeltų ilgalaikę alergiją, tačiau tai buvo juntamas nepatogumas, vertęs kuo greičiau nusivalyti arba nusiplauti makiažą.

Kaip tušo sudėties pliusai nurodomi aliejai daro štai ką: marulų aliejus maitina ir drėkina blakstienas, orchidėjų ekstraktas drėkina ir minkština, o saulėgrąžų aliejus saugo blakstienas ir atstato jų kapiliarų pluoštą, kad ir ką tai reikštų.

Visa tai yra gerai, o visai smagu būtų, jei šie sudėties perliukai būtų arčiau sąrašo pradžios. Tuo tarpu čia karaliauja vanduo, bičių vaškas, dažiklis geležies oksidai.

Taigi, sudėtis galėtų būti labiau puoselėjanti blakstienas. Aš pati į ją vėl įsikišau, įlašindama levandų eterinio aliejaus, kad blaktienos būtų puoselėjamos, o akys - atsipalaidavusios visą dieną.

Jei jau kalbu apie levandų eterinį aliejų blakstienų tuše, mielai užfiksuočiau rezultatus. Tadam!


Lady Green tušo šepetėlis

Apie tankėjimą kalbėti nėra ko, štai kodėl nuolat ieškau tankinančių tušų, tačiau ką ir besakyti - su levandų eteriniu aliejumi blakstienos auga toliau, kas labai džiugina :)

„Lady Green“ blakstienų tušo sudėtis, INCIAqua (water), Cera Alba (Beeswax)*, ci 77499 (iron oxides), jojoba esters, isostearic acid, glyceryl behenate, glycerin, glyceryl stearate, rubus ideaus (raspberry) fruit water*, alcohol, acacia senegal gum*, copernicia cerifera (carnauba) wax*, sclerocarya birrea (marula) seed oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, dendrobium phalaenopsis flower extract, glyceryl caprylate, sodium hydroxyde, xanthan gum, benzyl alcohol, tocopherol, phospholipids, citric acid, sodium phytate, dehydroacetic acid, potassium sorbate, sodium benzoate.

Sertifikuotas „Ecocert“.

„Lady Green“ blakstienų tušo kaina - 16,75 euro/9 ml. Pirktas Prancūzijos parduotuvėje „Mondebio“.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Nieko naujo nepasakysiu, bet geriausiai blakstienas augina, t.y. tankina, ne puikios sudėties tušai, o aliejai prieš naktį :) Nebūtinai ricinų. Ir kokosų, ir tas pats saulėgrąžų - bet koks. Išbandžiau, pasitvirtino. Tepu jais blakstienas, jų augimo liniją, paakius, vokus, antakius - efektas tikrai jaučiasi (po gerų kelių mėnesių, žinoma).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įrašas buvo ne apie tai ir eksperimentas ne apie tai :) Todėl, kad tušas (man kol kas šitas, kitoms - kitas) prabūna ant blakstienų po keliolika valandų per parą, yra prasminga naudotis puikiomis levandų savybėmis puoselėjant tiek blakstienas, tiek akis iš esmės nedarant nieko. Ir efektas yra greitas - jau po mėnesio matėsi pokyčiai, o dabar jie dar didesni ;)

      Panaikinti